:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, November 20, 2010

:: Kalau aku dilahirkan sebagai robot ::


masa kecik2 dulu aku ada niat nak cipta robot yang boleh buat semua house chores...

sebab apa?..
sebab aku kesian tgk mak aku buat kerja rumah..
dari siang sampai malam tak abes2..
dan takkan penah habis..
mna nak layan kerenah anak2 lagi..
nak masak, kemas rumah, siapkan pakaian lagi..
tapi itulah jasa seorang ibu yang takkan dapat aku balas dengan wang ringgit...

kan  senang kalau ada robot kan?..
robot tak tau penat..
buat ja kerja yang diprogram kt kepala otak dia tanpa ada rasa letih dan malas!..






kadang2 aku sendiri rasa aku ni macam robot!

yang tak punya hati dan perasaan..


KALAU aku robot yang punya hati dan perasaan sekalipun..

time aku EMOTIONAL  boleh je pulas butang emotional aku ke tahap normal!

or time aku SEDIH korang boleh je pulas butang sad ke tahap normal balik!

kalau aku rasa nak MARAH ko tekan je butang mad ke tahap normal or negatif trus!

time aku PENAT, lost enery charge je aku!

senang kan kalau aku robot..

boleh je control aku sesuka hati mcm mana yang korg nak..

tapi kan..

cuba bayangkan kalau robot tu hidup..

agak2nya apa yg akan dia cakap kt korg?


kalau aku robot tu la..

aku nak juga rasa bahagia bila didampingi dan disayangi..

aku nak juga rasa diriku diambil berat dan diberi perhatian..

and i wish all people that i love always be happy with me(",)
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

2 comments:

y@n@ M!B said...

hehehe comel je dah mcm baca karangan kanak-kanak ribena sbb imaginasi kanak-kanak kn lbh kurang gini jugak..ngee~ =P

fatin said...

haha,,sy bertukar ke zaman kanak2 ribena kejap..ngee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...