:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, January 20, 2011

:: Ohh mama!...saya mau kawin~ ::

ada satu petang tu...aku ngan dak2 class aku masing2 bertungkus-lumus siapkan projek group kat lab..mcm biasa la kan sambil buat projek sambil sembang2 santai la kan..aku pasang telinga je la dgr diorg ni dok bersembang..then ada la satu benda yg menarik perhatian aku!...


俺はね。。親に辞めて欲しいことは三つある。。何と思う???

sorang budak gemuk yg aku penah buli masa men tennis dulu dengan gahnya buka cerita..lebih kurang cam gini lah maksudnya

aku kan..ada tiga benda yang aku xnak dicontrol oleh parents aku..guess what???

ni budak lelaki ya..aku sesorang je bunga yang mekar dikelilingi jejaka2 jepun ea..sekian harap maklum~
agak2 korang apa la 3 benda yang dia tak nak parents dia control?..


**********************************************************************************************

1st skali dia cakap tak nak mak bapak dia kacau bab2 kawin!..kira dia tak mau la mak bapak dia dok desak suruh kawin cepat...pelik sungguh budak ni kan?..kalau aku,aku nak kawin awai!..haha..*gatai* 

**********************************************************************************************

2nd thing is about child...bila dah kawin...

'' dah sebulan kawin ni tak de pape lagi ka?..takkan tak berisi lagi kot?..''

then..kalau dah ada sorang anak pulak...

'' hai!takkan sorang ja kot?..tak mau tambah lagi ka?..''

hoho..mau tension dibuatnya kan kalau tiap2 ari diganyah dgn soalan sebegini...masalah2...haha

**********************************************************************************************

yang ke 3 ialah 

'' laa..tak payah la dok cari rumah baru.. tinggal sini ja la.. senang.. tak payah bayar sewa umah.. ''

hahh sudah!..kena dok ngan mak mertua pulak..oh Mertuaku!..haha

**********************************************************************************************

itu kata member aku yg temok tu lah kan..korang macam mana?..

bila aku fikir2 balik kan..betul jugak apa yang dia kata tu..haha..tapi aku tak brapa nk setuju dgn yg no 1!..aku nak kawin awai! hakhak *ulat bulu naik daun* hehh kalau dah jodoh kawin la xkira cepat ka lambat..tp kalau dah xda jodoh andartu la gamaknya..hoho tanak!!!

cepat kawin cepat dpt anak!..haha..leh buat teman pi shopping! wakaka..tp tu la kalau takde rezeki nk buat cmne kan..tak dapat den nk nolong nye..tp aku ada 1 idea!..berusaha la bg dpat twins!..hahaha gilos sungguh Cik TeN10 ni ea (^.-)

soalan ni khas utk girl okeh..

sapa yang nak dok sebumbung dgn mak and pak mertua??

aci lawan mesti takdak yang mau?..kan?..susah la nak cari mertua ngn menantu yg sekepala nih..tp ada ja yg ngam!..siap leh dok mengusik hang aku lagi..yg tu mmg klia sangat ahh kan..

ohh mama!..saya mau kawin!..opsss haha

**********************************************************************************************

ari ni da berkurang 1 beban!..report dah di antar yeayyy!!! tinggal nak g discuss ngn sensei je lagi untuk decide tema research untuk tahun last!..oo my god!..dah nak masuk tahun last!..means that dah 2 tahun Cik TeN10 merantau kat Jepun..

ok..nk lunch..then siap2 g klas..daa~

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 comments:

Mata Hati said...

arrrr tidakk, fatin nak kawin!!!

kawin awal untung.. umur masuk 40an anak dah besar.
kalau kawin lewat susah sbb saham org pompuan semakin turun bila dimamah usia..
jadi....saya 'VOTE' cik fatin kawin awal..tetete

Cik TeN10 said...

agagaga..

kan2...kawin awl dpt title MAMA ROCK! haha..not bad kan!..haha

owyeahhh!!. VOTE FOR ME !! (^.-)

! Encik Nakal ! said...

hahaha..hahahahhaa

Cik TeN10 said...

! Encik Nakal ! : gelak jgn tak gelak!..haha

Sca Ndx said...

cik fatin nak kawin awal ke?

Cik TeN10 said...

Sca Ndx : mesti la..xbest ahh kawin lmbt2..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...