:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, January 21, 2011

:: Ohh no!..kulit B.A.B.I !!! ::

Selamat hari Jumaat semua..(",)..semoga ceria2 semua di hari Jumaat..


hari tu kan..masa Cik TeN10 balik Malaysia, sebelum Cik TeN10 pergi bercuti kat Melaka,Cik TeN10 sempat la pergi shopping baju and kasut kat Times Square!..


Ari tu masa balik Malaysia, kat Jepun musim salji..so gerak dari Sendai ke Haneda airport aku pakai boots lah kn..kalau tak, mau kematu kaki aku kesejukan nk redah salji kan..dah sampai Malaysia tak kan la nak pakai boots yg bulu2 tu kan..mau berasap kaki aku..and mesti orang pandang pelik kat aku..


"ishkk..budak ni apehal..gila apa orang panas nak mampos dia boleh pi dok pakai boots!.."


konpom orang cakap camtu kan..


so..aku terpaksa la beli sepasang kasut baru kan..aku cari kat Times Square jugak lah..style aku..aku nak cari design lawa and kasut yang selesa utk aku pakai jalan jauh..kira sehari suntuk jalan pun takde la rasa sakit kaki ke..kulit kaki melecet ke ape ke kn..


pusing punya pusing..aku masuk satu kedai kecik ni..tak banyak sangat pun kasut kat kedai tu..tapi dari luar mata aku tertarik kat sepasang kasut berwarna putih..ohh aku mmg suka putih!..



lebih krang cam gini lah design kasut tu..aku lebih suka kasut yg cm gini dari yg heel kecik tajam tu..sebab heel cmni tak sakit kaki kalau pakai jejalan sehari suntuk pun..fizik oii fizik!cewahhh..

semakin besar luas permukaan semakin berkurang tekanan 

dah aku tertarik so kaki aku pun cepat je menuju masuk ke kedai tu lantas aku pun try lah kasut tu..hurm..not bad..sesuai je dgn kaki aku..

aku kalau shopping aku suka minta pendapat org jugak..so aku tanya member aku..dia pun belek la jap kasut aku..then dia cakap..

"ok..sesuai..cantik..kalau selesa ok sangat lah!.."

ok..dia da cakap ok..aku pun belek la sekali lagi sebelum beli kn..tiba2...

" Alamak!...awak da sentuh kan kasut ni?..."

dia angguk je..then dia dengan muka hairan tanya balik kat aku..

" Kenapa?..!"

" Kulit babi!...arghhh macam mana bleh tak perasan ni!.."

grrr...baru aku perasan kasut tu dibuat dari kulit bab!..celaka sungguh!...terus aku letak balik kasut tu and blah dari kedai tu..

then my friend tanya..

" mcm mana awak tau tu kulit babi?.."

ok..mai sini aku nak bagi tau kat korang macam mana nak kenal pasti kulit babi ni okay..


kalau nampak bintik 3 bertompok2 macam ni memang sah lah kulit babi !!! so beware!..jangan ambil mudah...sebelum nak pegang barangan kulit..tak kisah la kasut ke..handbag ke..tali pinggang ke..ape2 je la barangan kulit..better make sure dulu kulit apa..before sentuh tu belek dulu sama ada kulit babi ke tak..


kasut selalunya bleh tengok kat kulit sebelah dalam..macam yg kat bawah ni..




haa..macam tu rupa dia..kadang2 bintik2 tu sangat kecik..kena perhatikan betul2..
meh kita zoom lagi..




nampak kan?..


ok..setelah 2 minggu kat Malaysia.sebelum aku berangkat pulang ke Jepun..skali lagi aku dtg Times Square dgn geng ak plak..kali ni aku nak beli belt..so pusing2 lagi la kn...baru aku perasan..sgt banyak ok!...sangat banyak!..belt yg dibuat dari kulit babi!! so berhati2..jangan ingat semua PVC ok...member2 aku pun baru tahu..so aku harap korang berhati2 lah ea...


aku ingat kat Malaysia tak banyak..tapi tanggapan aku salah sama sekali!..setahu aku  kalau kat KLCC dia akan wrap brgn dari kulit babi ni..tapi ada jugak yg x..so berhati2..sebar2kan lah kepada keluarga dan sahabat2 anda ya..

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 comments:

Cieri said...

tangan y sentuh tu kering? n kasut tu kering? then there is no prob.basah n basah aja baru kena samak.plus it just a najis bukan haram pun.haram makan.lagipun tak seme org tau nak bezakan menda ni.so kinishinai.

Mata Hati said...

ayoyoyo....tak per tak kena samak kalau dlm keadaan kering. kena hati2 membeli kasut kulit ni. better beli kasut getah jer..tetetete

Cik TeN10 said...

tu la..tapi tak nak la pkai kasut kulit babi kn..huhu

! Encik Nakal ! said...

Mamat Jipang punya pasal la ni

~~hekhekhekhek~~sengih x perlu kata apa2~~

! Encik Nakal ! said...

Mamat Jipang punya pasal la ni

~~hekhekhekhek~~sengih x perlu kata apa2~~

pikapie said...

omg. hari tu kawan aku pun kena benda yang sama dekat times square. entah2 kasut yang sama kau pegang kot? heh. dekat level 4. ceh. siap cakap level berapa. heheee

Cik TeN10 said...

yep!..level 4..kedai dekat ngn cinema!..

Anonymous said...

Assalam semua..actually dari mata kasar imej di tas sepertinya PVC/PU yang dibintikkan coz susuannya sangat teratur.. kulit babi:
i)susunan dan bentuk bintik yang tidak sekata, tak semestinya bintik 3..
ii) lubang tersebut selanting/senget bukan tegak seperti dicucuk jarun..
iii) lubang tersebut tembus sehingga permukaan paling bawah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...