:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, January 24, 2011

:: Segmen Nelly : Permainan masa kecik-kecik ::


konbanwa minasan! (",)
Cik TeN10 telah ditag oleh :: nellythestrange ::

jom kita pakat join ghamai2..hihi (^.^)




1. Masa kecik-kecik suka main apa?


     tuju tin..haa tau x?..penah main?..best woo..


2. Cara permainan tersebut?




     susun tin camni...

     kena ada dua team..1 team serang 1 team jaga..

     team serang kena baling tin bagi jatuh semua..dulu aku baling guna selipar jepun ja..
     then team serang kena bina balik susunan asal..

     dalam masa yang sama team jaga kena halang team serang daripada bina balik susunan tin tadi..

cara halangan ialah..baling kasut bagi kena kt ahli team yg cuba untuk sbina semula susunan tin td..kalau balingan kasut tu kena tepat kat salah seorag ahli team serang maka ahli yg terkena balingan tu dikira mati..dah mati tak leh main la kan..kena tanam! haha

kalau semua ahli mati team serang dikira kalah..tukar giliran plak la..

kalau team serang berjaya bina balik susunan tin td maka mereka menang..next game mereka kekal sebagai tem serang..

ada paham?..hikhik 


3.Sebab suka main permainan tersebut?


ntah la..tapi mmg famous ahh permainan ni masa aku kecik2 dulu..
riuh rendah sekampung..main ramai2 baru best kan..baru mencabar..!
paling seronok dapat baling selipar kt member!..feeling tu besh je..puas hati! hakhak


4. Memandangkan dah besar ni, rasa-rasa nak ulang balik tak?


uihhh..bahaya..bahaya..kalau ikut hati rasa nak je main..tp kena la control ayu! hakhak kang tak kawin i sampai ke tua kang .. andartu plak .. uishh mintak simpang aih ..mak.. cheq nk kawin mak *teriak2 tarik kain batik mak* haha


5. Rindu tak masa itu?


mesti lah rindu gila..zaman kecik-kecik la paling best!..tak dak masalah nk kena pikiaq..tau main ja.. sekarang nak main pun tak dan.. buang tebiat ape tua bangka nak main cmtu lag.. mau kena pelekoh ngan mak aku .. hakhak (^.-) *ampun mak ampun..! cheq tak buat lagi!..* heee~~




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 comments:

nelly said...

oh .
mainan tu .
besh tau .
dulu main . .
sampai carik tin kat kedai
=-p

maceh sudi join
=)

Cik TeN10 said...

came2..hihi =)

si para para said...

wah dah lama tak main..
masa kecik kecik dulu memang selalu main..
memang best.hehe
yang kalah mesti nagis.hahaha
tak ada la sampai nangis.

kat sini main pakai bola tenis..


p/s: main jangan sampai mati :)

Sca Ndx said...

igt dulu zaman budak 2.
macam2 main. hee

Cik TeN10 said...

si para para : msti awk nangis plg kuat kan?..ha ha ha

wahh..kena baling ngn bola tennsi sakit woo!..boleh mati woo..ha ha ha

Cik TeN10 said...

Sca Ndx : tu la..mcm2 main..best2!..

Imran nyambek said...

main kawin2 ngn gua nak?hehe

Cik TeN10 said...

Imran nyambek : ha ha ha..boleh2~

si para para said...

tau tak pe..sebab tu la nangis..
tapi nangis slow2 je.hehe

Cik TeN10 said...

si para para : ha ha ha..buat malu je la..i pn tak nangis tau..ha ha

MataHati @ MH said...

wah wah wah...teringat balik kecik2 dulu. suka sangat main benda ni.
mencabar jugak permainan dulu..
dulu baling guna bola tenis jer..

Cik TeN10 said...

MataHati : ehh nape sume org guna bola tennis ni?..kt kg sy ktorang baling selipar jepun je..

si para para said...

hehe jangan cakap kuat kuat..
nanti orang tahu.hehehe

tak kira..masa tu kecik lagi..mana reti malu.hehe

Cik TeN10 said...

si para para : alamak!dah TERcakap kuat2..ha ha ha

ishk2..mesti kecik2 kuat nangis kan..kena baling sket nangis..ha ha ha

Amni said...

boleh main guna botol jugak.. hehehe... lahir tahun berapa ek? kalau lahir 90 an ni jarang jumpa benda ni dah kan... dorang lebih kenal ps2.. hoho

Cik TeN10 said...

Amni

yup2... tapi kalau guna tin lg best kot .. bunyi tin jatuh bila kena baling ngn selipar tu yg best tuh .. trangggg ..semua berselrak lari ! hehe yep .. lahir tahun 89

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...