:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Tuesday, January 11, 2011

:: Cik TeN10 @ M.e.l.a.k.a ::

hye!!!!
owyeahhhh!..Cik TeN10 da pun selamat sampai!..
da start klas da pn..
malas gila okeh!..pala otak ni asyk tringt umah je..
mana tak ingat kn..2 weeks kt umah dok senang lenang je kan..
huhu..really miss my family and my beloved friends!..
saat2 yang sangat berharga tu takkan dapat ku lupakan!..(",)

so..27 Dec 2010 Cik TeN10 pn smpai la kt mesia..
dijangka sampai LCCT on 6.30am!..
tapi hampeh je..flight dr japan delay 1 hour!!!
so araound 8 pm smpai LCCT..
lepak KL jap..cm biasa la tempat yg Cik TeN10 suka shopping baju!
mana lagi kalau bukan Time Square kn!..bju dia cantik2..style la..harga pn not bad la..

pas shopping baju utk pakai semasa percutian di Malaysia!..
ewah2..cm org kaya ja..berlagak kan..haha
beli baju ari ni esok pakai..ok!that me!
malas la nak usung baju dr jepun..wt berat beg je kan..

ok..so 27 petang tu gerak ke Melaka with my friend yg merangkap sbg my pemandu pelancong!..thanks to him!..i really enjoyed!!

so..jom kita tengok posing tak leh blah dr Cik TeN10 yang ntah ape2!  haha


petang around 7 smpai melaka trus check in!..
ok la..rm50 per night!..so total rm100 for 2 nights!..
mand2 golek2 jap atas katil kuar makan and amik2 gmbar!..
sangat cantik ok pemandangan time malam2!..
i like!!!...


at Dataran Sungai Melaka...


ni plak kat perkampungan melayu!..cantik sgt view wktu malam!...


A Famosa!..ehh kenapa "A" kenapa tak "B" or "C" ke?...


arghhh..anak dara tak senonoh!..bakal mak mertua tgk mesti kna reject awl2 kn?..huhu 
jadi andartu la Cik TeN10!!!ohh no!!!...mak!!saya mau kawin!..haha gatal sgguh Cik TeN1o ni!..


panjat2...sampai ats!..view dr atas sgt lah lawa ya aww aww!!


lindung pokok la pulak!..


terpaksa panjat atas balik arahan cameramn!!..
tapi berbaloi!!..coz i like this pic!!!


smile!!!(",)


Cik TeN10 in action!!hehe
action ja lebih..try punya try last2 aram tak beli pn!..kena jimat weyhh!!haha


kl naik kena bayar!..amik gambar free je!..so posing je lah kan..!jimat!!..jimat!...


apa nama ntah muzium ni!..Cik TeN10 dapat port baik punya utk duduk kejap!..hahah


nampak tak orang silver kt belakang tu?..
Cik TeN10 ingtkn patung tau!..hampir2 nk pi peluk dia!..
rupa2nya orang!!..nasib baik tak sempat peluk!!kalau tak merah menyala la muka tahan malu!!wuwuwu
nak amik gmbar ngn org ni 1 keping kena bayar RM2 tau!..
bayar RM2,org tu buat la posing macam2 gaya!..nk byak gaya byak la duit terbang kan!..pandai sunggoh depa cari duet!
tapi atas kebijaksanaan Cik TeN1o dan cameraman kitorg amik dr jauh!!..jimat lagi!!
RM2 dah boleh beli air tebu tau!..haha
see?..dapat jgak kn gambar org silver tu?..(^.-)


Cik TeN10 pantang jmpa bunga!!!suka sangat!!! wee~~


shhhhh!!jangan bising2 tau!!nk skodeng kena senyap2 nt kantoi malu la Cik TeN10!!!


amik angin petang kat tepi sungai!..best2...tenang je...


posing2 sebentar!...hehe nk wat cmne..hobi!..pantang nmpak camera!!
jalan plak dgn mat camera mmg best ahh posing!..baik punye snap kn!..


jom ikut Cik TeN10 masuk museum ni pulak!!! nk tgk apa ada kat dlm tu?..jom2!!


alaaa!!kenapa dia lagi tinggi!!!ishkk tak puas hati betul!!..


meh kita teropong tgok ada orang dok senyum sorang2!!haha kantoi la!...


ohh Cik TeN10 agak buas la!..slagi boleh panjat kita panjat!!owyeahhh!!!


Cik TeN10 psing ja!..cameraman snap byak2!!suka3!!!..wee~~


naik boat plak!..dia bwak pusing kat sungai Melaka!..
RM10 per person!..ok la kn..smbil menikmati view malam bleh la rehatkan kaki Cik TeN10 kejap!..penat woo jalan...tp besh~~


sangat cantik okeh view time malam2!!...

cukop la kan cerita sket2..kang boh sume gambar termuntah plak korang tgk!!huhu
percutian yang sangat best!...

Cik TeN10 sebenarnya kuat shopping!..
tapi kalau gi melancong Cik TeN10 lebih suka bergambar!..
sebab amik gmbar tak payah bayar duit!..
so selamat la fulus2 Cik TeN10 kan!..
paling kuat pun duit abes kat makanan ja kan?..tak la membazir!..
hehe..tu lah tips yg Cik TeN10 nk share dgn insan2 yg bergelar Shopaholic!!!
selamat mencuba!!!

:: percutian kat melaka..kenangan yg takkan Cik TeN10 lupaka..what happened?..biarlah rahsia..huhu::

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 comments:

Zhafran Vengence said...

kalau sy benda paling penting ada lah test makanan yg halal tetapi best kat kawasan 2!!..huhu xD

PS:snap gambar 2 semestinya..wekk :P

sweetsal said...

bestnye blk dr jepun singgah pulak jalan2 kt Melaka...hehe

..Cik TeN10 naik airasia dr jepun ke? brp tambang blk mai..hihi

Cik TeN10 said...

Zhafran : hahh!!da terbukti awk lg kuat mkn..! (^.-)

Cik TeN10 said...

sweeetsal : ye lah..dlm msia pun tak abes lg explore!..huhu

yup dr jepun..return rm1300..hrga promo la..

Nazry Iskandar said...

melaka memang banyak tempat best! cantik bila malam! ;)

Cik TeN10 said...

Nazry : hehe...u org melaka ehh?..

Sca Ndx said...

waw. melaka. :)

AmirahAimi said...

awl sume gmbr ko sorg je.mne gmbr "org yg amekkan gmbr"??ehem

Cik TeN10 said...

Sca Ndx : yep!!!hihi

Cik TeN10 said...

Aimi : heheh..mna leh tnjuk!...(",)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...