:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, January 27, 2011

:: Dilema Hadapi Ex Si Dia ::

okeh..dah lama gila aku tak baca majalah REMAJA .. dah dua tahun !..tiba2 rasa nak baca .. so aku try la GoOgle .. jumpak tapi kecewa sebab just ada petikan artikel je .. kalau nak baca full artikel kena beli .. hukhuk mana nk dapat majalah REMAJA kat sini .. so aku usha2 ja lah.. 

tup!.. mata aku tertarik kt artikel bertajuk Dilema Hadapi Ex Si Dia .. aku klik kat situ .. kuar lah cam gini ..


Mempunyai sahabat di kalangan lelaki tak ubah sama senangnya seperti memiliki seorang kekasih di sisi. Tentunya, si sahabat itu memang sangat boleh diharap, prihatin terhadap kamu, senang diajak untuk ke mana-mana malah turut menjadi teman yang sangat sesuai mencurahkan perasaan. Agar persahabatan kamu dengan sahabat itu semakin ‘menyenangkan’, kenal pasti dan fahamilah peraturan persahabatan ini dan kenali keperluannya kepada diri kamu! Tip ini juga boleh dipraktikk an untuk kamu yang ingin menjadi sahabat kepada ex-kamu!




ohh... ingin menjadi sahabat kepada ex-kamu ??? 


apa pendapat korang?..kalau dr sekadar kawan biasa bertukar jadi kekasih mmg normal lah kan.. tapi dari kekasih bertukar jadi kawan ?.. erkkk aku rasa bukanlah satu perkara yang normal dan mudah .. nak2 kalau putus hubungan sebab orang ke tiga .. 


cuba bayangkan .. tengah best2 bercinta .. tup2 kantoi salah seorang curang .. erkk .. kalau dah putus sebab cm gitu .. boleh ke nak berkawan ?.. maybe ada yg still boleh terima ..
maybe ada yg tak .. 


but for me la .. kalau aku lalui benda tu .. aku perlukan masa .. kalau jd kawan pun tak semesra seperti dahulu kala .. aku takkan letak kepercayaan yg tinggi lagi pada si dia .. sbb dah terang2 si dia tak boleh dipercayai ..


sebut tentang orang ke tiga .. aku ada satu kisah untuk dikongsikan bersama .. so to be continue .. 







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

6 comments:

MataHati @ MH said...

susah sebenarnya nak ubah menjadi kawan.. berdasarkan pengalaman saya sendiri, lepas break terus tak nak bertegur sapa. drasa sayang bertukar kpd benci wlaupun telah acapkal cuba jernihkan suasana..

whatever, terima semua ni sebagai kelemahan diri kita sendiri. kita tak cukup bagus utk si dia

Cik TeN10 said...

Mata Hati

thanks (",)

Cempakamelati said...

Susah nak terima ex kita jadi kawan..tu adalah hakikat.

Cik TeN10 said...

Cempakamelati

yup.. org kata luka sembuh tp parut tak hilang..

MiZi said...

best apa kawan ngan ex.. hahah

http://contengcorner.blogspot.com/2011/01/belog-baru-bakal-dimulakan.html

Cik TeN10 said...

Mizi

erkkkk ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...