:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, January 24, 2011

:: Mai sini cheq nak habaq mai ::


sebelum cheq bukak ceghita mai sini kita pakat dengaq ghamai2 nooo..



haha..ampa paham ka dakk ni?..

mesti hampa semua pakat heghan kan..Cik TeN10 ni awat yg dok tak dok pi dok dengaq lagu ni ni??..erkkk sebenaqnya ni :: Encik Nakal :: punya pasai la ni!..nak tau pasai pa pi tengok kat blog nakai sendighi noh!...pas baca entry nakai Cik TeN10 terus pi kt youtube cheq taip la " loghat kedah " ..cheq jumpak video nih!.. 

cheq tak beghapa nak puaih hati sangat dengan oghang terengganu ni..jangan marah noo :: Mata Hati :: dan oghang ganu..bukan pasaipa cheq tak puaih hati..depa(oghang ganu) cughi oghang kedah punya " G "..pasai tu la kucing oghang kedah sebut kucin .." G " hilang pi kat oghang terengganu ha..bukti dia.. makan oghang ganu sebut makang  ..kn?..betui dak cheq kata ni?..haha

note : heghan = heran =hairan
          sendighi = sendiri
          oghang = orang



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

8 comments:

MataHati @ MH said...

hahaha...semua huruf G telah jadi hak milik org terengganu. bukan setakat G jer, tapi byk perkataan inggeris telah dikahwinkan dgn loghat terengganu seperti konar (corner)

Sca Ndx said...

kedekut g dgn pemurah g?
huhu

Cik TeN10 said...

MataHati : hakhak..tu la pasai..

haa..ingt org tua2 dlu tak tau speaking ke..diorg pn pndai cuma pronounciation je xbpe betul..haha tu yg konar tu..hihi (^.^)

Cik TeN10 said...

Sca Ndx : lebih kurang la..sorg pencuri sorg mangsa..haha

ash said...

lorrr..'g' tu org trg kot yg cipta.. :P

Cik TeN10 said...

ash : ecehh..ye2 je..

si para para said...

bahasa terengganu memang best.hehehe

Cik TeN10 said...

si para-para : ni mesti org gani ni..kn?..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...