:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, April 25, 2011

:: Kampung girl ::


Assalamualaikum..



haha..
tengok gambar kat atas ni teringat masa zaman kanak2 ribena dulu..
aku membesar dlm suasana kampung yg sangat best !!!

petang2 main tarik2 upih pinang..
korang penah ???
seronok tahu.. gilir2 ngn member..
kejap dia tarik aku kejap aku tarik dia..
dia tarik aku mmg laju la sebab aku ringan..
smpai turn aku tarik dia kurekure kat sebelah lg laju kot..
hihihi.. last2 dia borink aku tarik slow sangat..
so dia tarik aku je la.. kihkihkih..
seronok je aku dok rilex atas upih pinang tuh.. :)

uishh ingat2 balik aku dulu nakal !!..
kat umah mak aku da xlarat nk tempik so antar aku dok ngn nenek kt kg..
ohh sesungguhnya aku lagi bahagia kt kg..
seronok.. sbb byk benda challenging tahu !..


kg aku kat kedah.. dikelilingi sawah padi..
setiap kali musim menuai..
aku akan ikut budak2 lelaki gi tangkap ikan kat sawah !..
korang penah ???
seronok babe.. abes satu badan penuh ngn lumpur !! ha ha
selalunya dapat ikan puyu or haruan..
tgkap banyak2 bawak balik umah nenek masakkan..
tengahari tu dah set ngn member2 nk berkelah sama2 bawah pokok kt belakang umah..
dengan angin sepoi2 bahasa..
masing2 bawak bekal dr umah berkelah ramai2..
memang seronok lah !..

em.. ade sape2 lagi membesar kat kg macam aku?..
 kalau ade sila angkat tangan macam usop wilcha.. kihkihkih (^.-)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

20 comments:

ash said...

men gak trik2 upih..skli trik kuat2 jtuh tergolek mber hehehe

Cik TeN10 said...

ash

uishh.. jgn la smpai accident.. haha

zati embong said...

jat membesar kat kg gak!hihi.a ah,selalu berkubang dalam parit kat sawah.

Cik TeN10 said...

jat

give me ten !! hihi

peachippo said...

saye2!

dulu slalu maen bola bola selipar !

''kite bakor jer !''
heehe

KUREKURE COMEL said...

mina2...hehehe..mina selalu terjun dlm sungai...seronoknyeeeeeee......


rindu gila zaman tu...

najihatussolehah said...

sronok m'besar di kampung..best2..puas maen arr zaman budak2 dulu..hehe

Cik TeN10 said...

peachippo

haha.. penah jugak main tu !! seronok3 !! hihi

"bakor je.. bakor !" ha ha ha

Cik TeN10 said...

mina

haa tu pn salah satu aktiviti bdak2 kt kg kn.. mandi sungai !! mmg seronok !!

betul2.. rindu sgt2 zaman tu.. :)

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

mmg seronok.. rsa mcm xpuas lg main.. best je zaman kanak2.. xde msalah.. tahu main jekk.. hi hi

d_LA said...

dla tgh angkat tangan skang ni..hehe...best kan ms kecik2 dulu..skang ssh dh nk tgk budak2 main bnda gini kan

Cik TeN10 said...

d_LA

betul2.. budak2 skrg dok depan computer jek.. x mencabar lgsung kn.. kite dulu mcm2.. seronok sgt kn =.=

si ngokngek said...

hahaa..saya duk kedah jugak..memang best..teringat time main aci nyorok..hhaaa

Cik TeN10 said...

si ngokngek

ohh ye? give me 10 !! hihi
betul2.. men nyorok2.. seronok3 !! :)

hakimhardcore said...

asemen!!

ikan haruan dengan ikan puyu ja?tipikal sngt cita ni.
ikan kekek ada tak?

tapi hat kelah2 2 mmg rare!!

mOon jOhari said...

bukan setakat angkat tangan lagik ni...jari, kaki hatta bulu hidung pOng diangkat...hahahaha...la ni ssh dh nk jumpak ikan puyu...

Cik TeN10 said...

hardcore

nk cte sume smpai tahun depan tak habes.. sket2 sudah

haha.. yg rare tu yg besh tuh!

Cik TeN10 said...

mOon

haha angkt sume ape yg boleh diangkat..kihkih
tu lah.. dh lme gla xmkn ikan puyu.. huhu

mOon jOhari said...

ikan puyu pekasam...wuuu...lg sedap...tlioQ dh ni...

Cik TeN10 said...

mOon

perghh bau dia mmg sungguh menggoda !! trus rsa lapaq~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...