:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, April 29, 2011

:: Rezeki ::


Assalamualaikum..

tiap hari keje aku check email.. pagi td ada 1 email yg buatkan aku gembira !! alhamdulillah rezeki sape jangka kan.. 


seperti yg tertera di atas.. yeayyy !!! JPA dah setuju nak support tiket kitorang balik ke Jepun !!.. alhamdulillah.. RM1000++ jugak tuh tiket aku.. sape jangka kan.. syg JPA ketat2 !! duit to boleh aku guna untuk bayar yuran hostel nanti.. balance boleh simpan kan.. =.=


syg Majlis Keselamatan Negara (MKN) jugak sbb sponsor tiket untuk bawak kitorang balik ke Malaysia ari tu !! thanks yup !. 


.....


" Kenapa tak sambung belajar kat Malaysia je ? "


huhu.. aku tahu ramai org risau ttg keselamatan kitorang memandangkan keadaan Jepun yg tak stabil dgn masalah radiasi tuh.. aku still ada kontrak dengan JPA sampai April next year.. then kl nak sambung lg kena sign kontrak lagi selama dua tahun.. tp aku macam confius.. nak teruskan kat sana or sambung kat Malaysia ??


dok sorang2 aku fikir balik.. bukan semua orang dapat peluang study kt oversea.. rezeki masing2 kn.. insyaAllah kl ade rezeki aku rasa aku nak teruskan je.. hargai peluang yg dah ade dlm tangan.. tuntut ilmu tu kan satu jihad ?.. insyaAllah.. Allah pelihara.. so jangan risau2 ye.. doakan kitorang semua pelajar Malaysia kat Jepun tu baik2 belaka.. (",)




p/s : selasa ni da nak balik.. blom packing !!! omg !!.. sape rajin nk tlg packing brg utk aku ?? 




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 comments:

shahjiehan said...

asal org mana? KL? wah3... boleh la kirim nikon d90 dari sana ...hehehhe.. kan kan

Cik TeN10 said...

shahjiehan

asal kedah.. haha asal jepun je gajet kan =.= ;)

najihatussolehah said...

alhamdulillah..smoga slmt dlm perjalanan nanti..amin..

KUREKURE COMEL said...

yakin kpdNYA sahaja....kalau ikutkan semua tempat ada masalah jgk....


lps ni fatin kena pulun study pulak la....hehehe

shafiq ahmad said...

nak jugak la tuntut kat jpa..hehe

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

insyaAllah.. :)

Cik TeN10 said...

mina

betul2.. kt mne2 pn sma je..

tu lah lepas ni mmg menonggeng lah ngadap buku jekk.. research lagi.. so sisa2 cuti ni nk berehat betul2!!

Cik TeN10 said...

shafiq

tak yah ngade2 ko diluar coverage okeh.. sekian harap maklum :p

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak ole2...
hehehe..

Cik TeN10 said...

meniti senja

nak ole2 ape ? selipar jepun ke ?? kih2

d_LA said...

Alhamdulillah..bile fatin nak blk msia lg???tak pegi dah tnya bile nk blk..hehe..fatin, nak ikut fatin gi jepun gak

Cik TeN10 said...

d_LA

ha ha.. tu lah dla nih.. xsmpt nk balik sna lg.. emm maybe next year.. jom2.. leh jejalan kt sne :)

ash said...

kuatkn smgt k.."pahit hari ini manis hari esok" =)

Cik TeN10 said...

ash

:) thanks

mOon jOhari said...

banyak betOi cabaran....sian cik ten...
xpa...sabaQ bnyk2..x lama dah pn..setaun ja lagi...

Cik TeN10 said...

mOon

dh alang2 tuh ingt nk smbung jekk lg 2 tahun.. biar ssh2 dhulu sng2 kemudian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...