:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, April 23, 2011

:: Surat manja untuk bakal mak mertua ::

Assalamualaikum..
*senyum tunjuk semua gigi putih* (",)


ehem..ehem..

*ishkk.. berdebar punye pasal lupe lak format surat tak rasmi >> hentam je lah ea*

buat bonda tersayang..

     apa khabar mak ? harap2 sihat belaka la.. keluarga kat sini sihat je.. mak abah kirim salam.. insyaAllah ade masa lapang saya bawak diorang jalan2 sana.. 

     sebelum saya kawin ngn anak mak.. saya nk terus terang siap2.. harap2 mak tak terkejut lah.. saya ni kalau setakat nak masak kari kepala ikan tu kecik punya hal je.. keja2 rumah tu semua small matter je.. orang kate dok celah gigi je.. hihi so mak tak yah risau la.. setakat anak lelaki mak tu senang je saya buli.. 

     lagi satu, terima kasih la mak kain batik yang mak adiah kan ari tu.. cantik warna dan coraknya.. saya berkenan sangat.. dah cuba pakai tp kembang semacam jek.. xpe2 mak jgn risau bakal menantu mak ni still comel je.. hihi *dh la ganu femes ngn kain batik kn.. mesti dok umah kena pakai kain batik.. ahh sudahh.. aku nk pakai tu boleh tp risau kot terlondeh ja.. huhu*

     akhir skali.. mak jangan risau la.. saya bukan queen control.. tiap2 tahun saya balik beraya kat umah mak.. tapi hari raya kedua dan ketiga lah ea mak.. baju raya mak pun saya dah belikan.. harap mak suke.. *bodek.. haha*

salam sayang..
fatin

.....

agak2 apa reaksi bakal mak mertua aku ?? 
terlebih jujur la pulak hai..
aku harap mak xde penyakit jantung..
maklum la bakal menantu dia ni ayu terlebih..
muahaha..
sekian sahaja sesi mengarut untuk kali ini


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

26 comments:

najihatussolehah said...

hehe..trus x sabar nk wat menantu..;p

zati embong said...

haha,fatin jgn risau.jat x reti pun pkai kain batik.duk kg kalau buang tebiat pakai,semua mak2 sedara risau.takut terlondeh.last2 balik salin pkai seluar.

ash said...

leh dh nk print siap2 ni.i tlg antar kt mak mertua u k..hehe

sumaiyah mokhtar said...

huhuhu cmfm mak mentua ckp ON =)

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

lohh.. lulus ke cm gini?.. mcm nyawa2 ikan jekk.. haha

Cik TeN10 said...

jat

ahahaha.. tu lah kn.. risau kang tengah kalut jalan sana sini tba2 kain batik da ilang.. huhh bahaya.. so ambl lgkah keselamatan pakai seluar.. kihkih

Cik TeN10 said...

ash

haha u jgn nk ngade2.. i samanu kang..! :p

Cik TeN10 said...

sumaiyah mokhtar

ON ?? tu kalau u yg jd mak mertua i lah kot.. haha

ash said...

eh..isi cm xckup lg ni..ade nk tmbh pape lg x?hehe

skandaLdariLangit said...

kemaen lagi~ hik2

mykhalis said...

serius??camne kalau bakal mak mentua terbaca betul2..gegege

Cik TeN10 said...

ash

amboi2.. u tlg tmbahkn lah.. bleh?.. haha

Cik TeN10 said...

skandaLdariLangit

haha.. xde keje cm gini la jadiknye.. XD

Cik TeN10 said...

mykhalis

hahaha.. serius lah.. i bab2 masak ni xde hal punye.. kain batik tu yg buat i seram sket.. haha

ishkk.. tak kot.. kl bakal mak mertua bace ni i lari xckup tanah la.. maluuu haha :p

mi$sUn@3iRa said...

reject..reject.. mak nk yg ayu!!

Cik TeN10 said...

husna

gedik.. haha

echah mashuri said...

kemain ko kan.dh xsbr nak ke jinjang pelamin ehhh.heeeee.;p

Ezay Hadry said...

reject gak..mak nak yang pandai pakai kain batik...hahaha, jarang dh orang ganu pakai kain batik duk umah..kena pandai la gentel kepok lekor..

Cik TeN10 said...

echah

hahaha.. aku borink la tak tahu nk wt pe.. haha

Cik TeN10 said...

Ezay Hadry

ha ha ha.. kire i xkna reject la kan.. alamak !! gentel keropok lekor ?? makan pandai lah.. hihi xpe2.. nanti leh belajar dr mak mertua.. smbil2 tu leh eratkan hubungan dgn mak mertua.. kihkih ^.-

d_LA said...

eh, pakwe fatin org tganu ke???terharu kot mak mertua dpt surat camni, skang kan org jrg dh pakai surat2 ni..hehe..

Cik TeN10 said...

d_LA

a'ah org ganu.. agk2 kl kasik betul2 dia menangis tak? hihi

KUREKURE COMEL said...

hahaha....mina dulu cmtu gak.....
bila dah kawen...cool je..hahaha...


mina mana pernah pakai kain batik...
pkai suar je kat rumah mak tua...


kalau bab masak...mina goyang kaki gak..hihihi...

Cik TeN10 said...

mina

ohh ye ?? ha ha ha.. cool ekk..

lega sket dgr mina ckp cmtu.. hihi

wahhh.. mesti menantu kesayangan nih.. seronoknye.. hihi :)

| gad1s s0ypans | said...

hehehe.....
c0mpom mak mertua saat terima surat tue di ajaknya ayah mertua pegi cari t0k kadi......

nak di kawenkan cpat2 anak teruna dy dgn 0wg len.....
ahakzxx.....

c(:

Cik TeN10 said...

gad1s s0ypans

ha ha ha.. xpe la.. sy pasrah je.. restu mak bapak tu penting.. diorang xkenan sy petik lain.. kihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...