:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, April 23, 2011

:: Menghitung hari ::


Assalamualaikum


tambah tolak darab bahagi..
lebih kurang seminggu je lagi nak abeskan masa kat umah..
2 bulan dok umah..
nak balik sana mmg liat yg amat..
kalau ikutkan hati tanak balik terus..
nak dok umah je..

tapi orang kata..
kalau ikut hati binasa..
so.. fighting !!!

.....

semalam aku balik kg..
mcm biasa lah perbualan yg tak pernah miss setiap kl kumpul rmai2..
topik hangat tak lain tak bukan sal kawin..
mak2 sedara aku kaki sakat..
sekali kantoi nama awek or pakwe mmg kena bakor abes lah..
maka keluarlah skrip2 seperti ini..

" kena bawak mai umah tok dulu.. buat praktikal dlu.. masak sambal belacan dulu.. tok kata lulus baru pass nk kawin.. "

kompom kecut perut awek cousin aku tu kl dia dgar..
tok (nenek) aku mmg cerewet..
nak2 hal selok belok kt dapur..
pantang buat keje selerak mmg pot pet pot pet lah dia..
so get ready lah ye awek2 kpd cousin lelaki aku..
haha sje je buat gempar nk kasi mereka2 cuak sket.. hiihi (^.-)

.....

aku pun cuak jugak nih..
harap2 bakal mak mertua aku tak cerewet sgt..
kpd bakal mak mertua aku tu..
please be sporting dgn bakal menantu mu ini.. 
please..please..please.. kamu jgn cerewet~
haha tibe2 teringat lagu ini..
layannn~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 comments:

ash said...

kuatkn smgt..truskn pjuangan!!.
dh xsbr ye nk jupe mak mertua =)

Imran nyambek said...

mak gua sporting weyh.hehe

Sca Ndx said...

belajaq masak weh. hehe

~Nabilah~ said...

ssh gak klau ade tok yg mcm 2...hehehe

apik pehe said...

ooo..cakap kt orang..sian awek2 sepupu tu..hahaha..

zati embong said...

hihi,kira ada test dgn nenek fatin dulu la ni?hihi

cik ayin said...

yeayy..jmp mentua..ahakss

Cik TeN10 said...

ash

huhu..

a'ah.. dah xsabo nk jpe.. haha

Cik TeN10 said...

Imran nyambek

bagus2.. xde la cuak sgt bakal isteri kp nanti

Cik TeN10 said...

Sca Ndx

bab masak memasak ni da setle lama da.. kacang jek wehh.. haha

kain batik je tak penah pakai..erkk

Cik TeN10 said...

Nabilah

dia kalau buat kena gaya xdenye nak bising2.. sebab tok i la i cekap buat keje umah.. so thanks tok !! hihi

tp mmg ptt la org tua bising kl anak dara tak cekap hal2 di ceruk dapur kan.. betul x??

Cik TeN10 said...

apik pehe

hahaha.. turun kat mak r ni.. suke menyakat.. xpe2.. aku sporting jekk.. nt kl kantoi ngn tok aku leh je nk tlg back up diorg ni.. tp kna la ada habuan.. kahkahkah *tak guna punya budak*

Cik TeN10 said...

jat

itu semestinya.. kna jumpa bos plg besar dulu la.. then baru org bawah2 plak test.. haha abeh laaa.. ketaq kaki.. haha

Cik TeN10 said...

cik ayin

yeayyy !! hahaha gelojoh bebeno gayanye.. sabar2.. haha

KUREKURE COMEL said...

ayookkk..ayookkk...hehehe....
abis lah org ganu kena ngusik...hihihi

Cik TeN10 said...

mina

ha ha ha.. biar dia kecut perut sket.. kihkihkih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...