:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, April 15, 2011

:: Lelaki yang hebat ::

Assalamualaikum

salam ceria di pagi Jumaat (",)

" Lelaki yang hebat adalah lelaki yang memasukkan sifat2 wanita ke dalam dirinya.."

begitulah kata2 dari pakar motivasi terkenal Datuk Dr Fadhilah Kamsah..

cuba kita lihat pada Nabi Muhammad S.A.W itu sendiri..
hati baginda begitu lembut sekali..
tidak pernah ada kekasaran pada tutur kata dan tindak tanduknya..
berkongsi masalah..
menitiskan air mata saat hati tersentuh..


satu masalah besar yang ada pada lelaki ialah

>> tidak mahu berkongsi masalah kerana takut tercalar keegoannya.. takut dikatakan tak macho..

kalau begitu..
kenapa baginda Rasulullah amat disegani sekali ?
baginda sangat dihormati kerana keperibadiannya..
macho sekali kan Rasulullah ??

lelaki yg hebat2 sekalian..

tidak mahukah anda mencontohi Rasulullah ??

aku pasti..
ramai wanita yang mengidamkan lelaki macho seperti baginda Rasulullah..
renung2kan dan selamat beramal (",)

.....

p/s : aku nk g KL hari ni.. last lepak2 dgn member sebelum berangkat pulang.. so aku xdpt nk jenguk korang weekend ni.. nanti aku pasti dtg melawat korang.. so have a nice weekend ya :)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 comments:

Mrs Fazlee said...

ramai pompuan kat luar tu nak org lelaki yg ade sifat cam rasulullah saw. tapi masalahnye ramai gak lelaki kat luar sana yang tahap ego tinggi melangit huhu

adan said...

tp klu selalu berkongsi masalah nanti orang ckp bukan lelaki sejati kot.. tak kuat hadapi masalah sampai nak berkongsi dengan orang lain..

zati embong said...

betul 2 fatin.jat rasa mcm nk amek post fatin nih pas2 email dkat hncek aiman jat.

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

ramai perempuan nak lelaki yang macho mcm baginda... tapi perempuan tu xpn ciri-ciri seperti yg baginda mahu..

ding~ding~gedingding~

KUREKURE COMEL said...

setakat ni...lelaki yg mina kenali...

semuanya okeeii2 blaka...


cuma terbalik dgn mina...sbb mina suka pendam masalah....


skrg mina byk luah dlm blog...tp tak semua lah...cuba utk belajar meluah...

d_LA said...

nak lelaki mcm baginda Rasulullah tp dla ni sapelah kan, perempuan yg ganas kdg2..hehe..hepi lepaking fatin^^

MataHati @ MH said...

biasalah, perasaan ego mmg susah nak dibuang. tapi bila seorang lelaki bertemu dgn pompuan yg betul2 mencairkan hatinya, terus hilang ego. dgn2 perlahan2 dia akan cubabelajar memahami sifat pompuan tu

Raji berkata said...

hurm btol beliau sgt berdedikasi..
kena cbe contohi beliau..
sbb Allah pilih Rasul dari kalangan manusia pun utk membuktikan tidak mustahil utk kita beramal walaupun makhluk yg selemah2 manusia ^^

Cik TeN10 said...

Mrs Fazlee

lelaki dan ego tak dpt dipisahkan.. biasa lah tu.. pandai2 la physco diorg.. haha

Cik TeN10 said...

adan

takde lah smpai share sume.. yg mna perlu kongsi, kongsi la.. xde la sakit jiwa nk hadapi sorg2 kn..

Cik TeN10 said...

jat

sila2.. print screen jek.. haha

Cik TeN10 said...

Azroy

CAK!! wee~

ade je perempuan yg mempunyai ciri2 seperti yg baginda mahu.. cuma lelaki tu la.. nak pmpuan seksi2 yg pakai baju xckup kain.. nk yg free hair.. yg cun melecun.. bukan ke begitu ??? hihi

Cik TeN10 said...

mina

ok lah kl cmtu.. alhmdllah..

eh eh.. terbalik plak ye..
jgn terlalu pendam mina.. bahaya..

xkisah la luah kt blog ke kt org ke.. yg penting jgn terlalu memendam.. nk share cte tu crik la org yg boleh dipercayai.. :)

Cik TeN10 said...

d_LA

ganas skali skala xpe kot dla.. haha ^.-

Cik TeN10 said...

Mata Hati

betul3!! setuju sgt !! ^.^

Cik TeN10 said...

Raji

betul2.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...