:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, May 22, 2011

:: Bumi Sakura >> Musim bunga ::

Assalamualaikum..


attention please .. 


memandangkan ramai yg minta aku tempek gambar2 di bumi sakura ini.. maka mulai bulan ini aku akn buat satu segmen yg aku namakan Bumi Sakura.. 


harapnye dgn mengikuti segmen ini korang boleh la menjamu mata melihat pemandangan di Bumi Sakura ni.. consider mcm korang jejalan kt bumi sakura hanya dengan blogwalking di blog seposen aku ni.. moga korang terhibur.. and kalau ade pape idea or cadangan jgn malu jgn segan.. feel free to drop ur comment here.. yoroshiku~ (",)


.....


untuk permulaan segmen Bumi Sakura ini.. aku ingin bawak korang jalan2 tengok sakura lah !.. kebetulan sekarang ni pun musim bunga.. so jom layan gambar2 di bawah ni..






sakura ada warna putih and pink.. acually ada banyak type of sakura.. aku pun tak tau semua nama2 sakura ni.. aku nmpak mcm sama ja semua padahal jenis lain2..




kasik zoom sket.. inilah dia ghupa bunga sakura.. tengok jgn tak tengok..



ini masa dia blom kembang habis..



sakura kembang seminggu je.. time sakura berkembang daun mmg xde.. penuh dgn bunga je.. cantik kn..

        


ni view waktu malam.. subhanallah.. 


dalam banyak2 jenis sakura.. ini paling aku suka.. shidarezakura namanya..
nak tau sebab ape aku suka..? sila tengok picture di bawah ea..


bunga dia berjuntai jatuh ke bawah.. cantik kan ??


time sakura berkembang ni ramai lah org pergi hanami.. jalan2 tgk bunga sakura bersama teman2 or family or rakan sekerja.. picnic bawah pohon sakura..

selain sakura.. ade jugak bunga2 lain.. and yg paling aku suka ialah..


tulips !! suke tak ? suke tak ?
korang usha tulips ke korang usha awek ni ?? haha kantoii !!


kalau la kt halaman rumah aku cmni kan seronok..! 

.....

tu je la utk bulan ni.. insyaAllah segmen ni akn aku buat tiap2 bulan kl ada bahan and ada kelapangan.. picture2 kt atas ni disnap oleh member aku yg sedang berjinak2 dgn cik Canon nya.. thanks yup!! 

till then.. bubye (",)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

24 comments:

nelly said...

lawanya !!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

owh..
name awek tue tulips eh???
hahaha...

apik pehe said...

hahaha..mesti la usha awek..haha

eyka said...

sukeeeeeeeeeeeeee :)

Cik TeN10 said...

nelly

:)

Cik TeN10 said...

meniti senja

ye kot... hahaha

Cik TeN10 said...

apik

aipp gatal ekk.. haha

Cik TeN10 said...

eyka

sukee jugak !! :)

d_LA said...

SUBHANALLAH...nape cantek sangat ni???rasa nak masuk je dlm skrin pc ni..huahua..bertuah gila dpt tgk dpn mata..tulip pun dla suka gak..rasanya bunga ni tulip dan sakura antara yg dla suka sbb dla kureng sikit bunga2 ni..nt kasi byk2 lg ye..hehe..tamak ni

Cik TeN10 said...

d_LA

cantik kn? haha agak2 la dla smpai nk msuk dlm screen.. em fatin mmg suka bunga !! satu advantage bg fatin dbb dpt dtg sini.. tgk sakura dgn mata sdri.. rsa mcm nk je tdo dgn bunga2 tu tau.. excited !!

echah mashuri said...

pergh.cantikk la..bestnyaaa tin.seronok r ko dpt b;aja sana.
nak pegi japannnnnnnnnnnnn....nak pegi cari pakwe ak.ko kenal x?

canon edogawa.

Cik TeN10 said...

echah

* tak hirau dh topik sal sakura nih *

sape pakwe ko echah ???? nk aku rampas tak? kih3

mOon jOhari said...

cantiknya...teringin sgt nak p sana...hehehehe...
hmmm dah lama nak taw...bunga sakura ni ada bau x????

Cik TeN10 said...

mOon

ohh.. bunga sakura xberbau.. :)

najihatussolehah said...

subhanallah...cantiknya shidezakura tu...

p/s:ske sgt bunga tulip...simple n cantik..

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

cantik kn ??

suke jugak ! :)

ash said...

ske last pic..cntik2!.. x sume pic leh tgk.tenet slow loading xabs huhu

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

lawa-lawan gambar.. nampe tak letak watermark?

Cik TeN10 said...

ash

cbe tgk sume dlu pic..

Cik TeN10 said...

Azroy

lawa-lawaN ?? watermark ?? hihi byk sgt pic tu yg malas tu

zati embong said...

ya Allah.kagum.cantik sgt2.beruntung sgt fatin tau..

Cik TeN10 said...

jat

hahh timbul pn jat.. mna menghilang ni..

a'ah sgt cantikkk !!

KUREKURE COMEL said...

wahhhh..cntiknye.....fatin syok dpt rasa pengalaman ni.....



mina insyaallah....hehehe

Cik TeN10 said...

mina

tu lah.. dpt menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan.. advantage merantau.. hihi

insyaAllah .. ade rezeki dtg la sini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...