:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, May 12, 2011

:: Classmate ::

Assalamualaikum..


maaf lah ea.. aku jenguk and bace entry korg tp xsempat nk drop komen.. busy sket.. letih la.. tp nk wt cmne kn.. bak kate org jepun 頑張るしか無い.. berusaha setakat yg mampu..


tadi sempat borak2 dgn classmate aku.. ngah borak lantang2 tbe2 dia ckp slow2 kat aku.. 


" budak baru ni tak best r.. " kata dia


actually ada budak baru masuk kelas aku.. aku tau nama ja.. wlpn satu lab tp tak penah tegur sapa.. even dgn dak2 kelas aku yg lain pn dia tak say hye or sth.. dlm kelas senyap je dok kt meja dia.. aku xtau la ape mslah dia.. 


tapi aku tak kisah sgt pn.. bukan dia yg nk bg markah kat aku.. bukan dia yg menentukan aku leh grad ke x.. lantak dia lah kan.. cuma aku terfikir.. agak2nya apa la member aku ni ckp sal aku masa aku mula2 menjejakkan kaki ke kelas ni dulu ?? kalau skrg dia kutuk budak baru tu.. tak mustahil dulu dia pun penah kutuk aku.. kan ?? nak2 aku ni org luar.. 


tapi aku tak kisah.. mulut org bukan senang2 boleh tutup mcm mulut tempayan kan.. so biarlah mereka dgn cara mereka.. aku dgn cara aku.. asalkan aku tak kacau org lain.. kan ?


korang penah tak buli budak baru ?? lg seronok kl budak tu nerd and a bit clumsy kan ?? kih3..


ok lah.. nk smbung study.. bubye~ (",)











Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

10 comments:

cik ayin said...

budak baru..??terus2 tegur la..hee

Asrul "iLham" Sany said...

kita selalu kutuk n judge orang baru...

it's human nature, apa yg kita buat selepas kutuk n judge tu yg penting

;D

d_LA said...

dla dulu ms keje kat kuantan tb2 jd blur dan pendiam sgt2..smpai org ckp dla ni pendiam gile..ntahla, kdg2 persekitaran yg buat kita jd camtu..

Sca Ndx said...

mula2 mmg camtu kot.
sombong.
kang bila dah kenal...
hehe

MiZi said...

haaa rilek3.. meh sat nak jemput ni dan wajib hadir tau.

Wajib Baca dan : Mizi Ajak Ni

Awatif ^^ said...

maybe budak baru tu malu2 kucing lagi so kite la kene start tegur:D

zati embong said...

buli?jat kuat buli ofismate jat tau.khianat gile r jat.

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

senyap itu indah jika ditempat baru...
hehehe..

mOon jOhari said...

masa mula2 masOk keja dulu mOon kena buli dengan seniOr..x baek taw...mOon bertekad pasni kalo de juniOr mOon akan ajaQ dia baek2 dan x mau dia rasa pe yg mOOn rasa sekarang...baek akn mOon ni?

Cik TeN10 said...

wahh untung la junior mOon nt.. tu la.. selalunya bnda ni sbb nk balas dendam.. msa diorg junior dulu diorg kena buli..so dh jd senior balas dendam kt junior plak la.. turun temurun.. nak2 bdak2 bru msuk hostel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...