:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, May 18, 2011

:: Nak aku rampas si dia ?? ::

Assalamualaikum.. (",)






anda cemburu ?? hurmm tak penah dinafikan sape pun ada perasaan cemburu.. cemburu pada mereka yg berjaya.. cemburu pada mereka yang sentiasa dapat apa yg mereka mahukan.. cemburu pada si dia yg banyak mendapat perhatian dari org sekeliling.. cemburu pada si dia yg berkelulusan tinggi.. cemburu pd kehidupan mereka yg kaya raya.. even cemburu pada si dia .. ehemm2 ?? 




haha.. aku tahu.. dlm banyak2 contoh yg aku sebut mesti mata tertumpu pada yg baris terakhir kan ?? ohh ya.. sape tak cemburu bila bf tersayang bermain mata dengan awek cun men bowling pakai skirt pendek.. pmpuan mana tak cemburu tengok bf tersayang tersenyum2 sendirian bermain msg dgn awek cun wajah mirip fasya sanda.. pmpuan mana tak jeles kalau bf tersayang asyik bergayut phone dgn awek punya suara garau mirip tiq zaqyah.. kalau aku mmg siap kena pancung kepala la lelaki itu !.. dlm mimpi je la.. kih2.. pmpuan melayu terakhir mcm aku tak main la nk serang2 org ni.. jaga maruah tu weyhh.. tak malu ke dok maki2 tengking depan org ramai ?? mana kau letak maruah dan harga diri kau ?? at least tunjuk la sket kau tu sopan wlpn sebenarnya kau tak.. hehh =.=


lagi satu.. yg kau nk sekat dia tak bg senyum kat pompuan itu.. tak bg pandang awek ini.. ape kes ?? abeh tu takkan dia nak jalan pejam mata ?? baik kau tikam je mata dia bagi buta.. senang cite.. sekali dgn kau2 skali dia xleh tengok.. puas hati ??? come on la babe.. dia pun ada life sendiri.. cuba kau dikurung dilarang bergaul dan bersosial ?? apa kau rasa ?? rimas bukan ?? mcm tu jugak la bila kebebasan disekat.. terkongkong babe.. kl dia buat mcm tu kat kau apa plak kau rasa ??? kau nak ke dia tinggal kau sebab rimas dgn cemburu buta kau itu ?? so think twice ^.^


dan.. dan.. adakah kau rasa selamat setelah menyekat2 mengongkong2 si dia.. jgn buat itu.. x boleh buat ini.. adakah dgn cara sebegitu si dia terjamin setia pd kau ?? ohh kau silap.. mmg silap besar.. silap2 pmpuan lain yg menjadi tempat untuk si dia berkongsi cerita.. kau nak begitu ?? kalau tak nak.. jangan la garang sgt.. moody tak tentu hala.. so jangan nak emo sgt.. si dia jugak punya perasaan.. punya masalah.. mana nk handle kerenah kau yg kuat merajuk dan hangin tak tentu hala tu lagi.. masalah dunia lagi.. lu pikir la sendiri yup !..


mcm2 kisah cinta aku dengar dr teman2 aku sendiri.. even aku sendiri penah lalui.. so dari experience aku.. kalau kau nk stay lama dgn si dia.. try to be understanding.. jangan terlalu mengongkong cemburu tak tentu hala.. ape2 tanya direct dgn si dia.. jgn suka buat andaian sendiri yg bukan2.. dan kau jugak perlu ingat.. kalau kau nk si dia setia dgn kau maka kau jugak harus berbuat demikian.. dan jugak.. jgn terlalu mendesak sedangkan kau sendiri tidak suka didesak mahupun dipaksa2.. pesanan terkahir jaga si dia baik2 sebelum aku rampas si dia yg kau sayang!! kah3~











Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

20 comments:

zati embong said...

bf jat kan fatin,dia xleh nk tentang mata dgn jat.nape entah.huhu.tp pndg pmpuan lain boleh plak.

*hangin 1 bdan!*

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

memahami la sikap n sifat maseng2...

echah mashuri said...

alaaa.ak cmne neh.ak jenis cmburu.janganlah nak xjadik lagi dgn yg ni.malas dah ak nak start2 kapel balik.hehehehe..

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

ok faham cikten10 yg pakai skirt main bowling tu kan?

kiwi said...

cemburu tu mknenya sayang..hehe..

mykhalis said...

lelaki..bukan nak emneling sangat,, cume ada perasaan ingin tahu yg tinggi je..hehe

Cik TeN10 said...

jat

ehh.. setahu fatin la.. laki mmg xleh bertentangan mata dgn girl yg dia suka.. sbb dia malu.. tp kl dh jd gf xkn malu lg kot.. xsure la knpa.. maybe dia berdebar kot tgk jat cantik sgt.. =.=

Cik TeN10 said...

meniti senja

yup !..

Cik TeN10 said...

echah

normal cemburu tu.. tp jgn over2 sudah la..kang rimas dibuatnya.. ko jge la lek lok.. moga kali ni kekal ea.. :)

Cik TeN10 said...

Azroy

erkk.. kantoi la awk usha sy !! malu2~

Cik TeN10 said...

kiwi

mmg la.. tak rasa terkongkong ke kl terlalu cemburu ?? tidakkah itu merimaskan ??

Cik TeN10 said...

mykhalis

lelaki yg sy kenal.. jrg nk share probs.. kl marah or merajuk senyap kdg2 terus menghilang.. kan ?

ash said...

cemburu tu penting..xcemburu mknanya xsyg..=)

Cik TeN10 said...

ash

awk cemburu x kt sy ?? ^.-

alexa yussida said...

hahaha kejam nau main rampas2 :p

betol tuh..give em' some spaces and plis dun b a queen control..men dont like that..

Cik TeN10 said...

alexa

haha.. xde la.. acah aje tu.. kih2

bkn men je.. sy sdri pn xske dikongkong.. pelishh la biar i terbang bebas mcm burung sblm i berkawin.. huahua

KUREKURE COMEL said...

mina bukan kaki cemburu...hehehe...
so kalau mat buat apa2 pun...mina relaks je...hihihi....

Cik TeN10 said...

mina

haha.. ok la kl cmtu.. fatin ni dlm kategori agk kuat jeles.. tp fatin ntah.. fatin bkn style nk bisng2 sbb fatin pn xske dikongkong.. hihi

mOon jOhari said...

ala...mOon pOng selalu kena...biaQ la kat dia..malas nak pikir...sakit2 kepala...dia bley usha pmpn laen mOon usha la laki laen...waaa...hahahaha...

Cik TeN10 said...

mOon

betul2.. jamu mata la ape tggu lagi !! haha ^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...