:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Tuesday, May 10, 2011

:: Which one ?? ::

Assalamualaikum..




hye sayang2 semua.. sihat ??
maaf lah ye semalam da start class so a bit busy..
sempat blogwalking kejap je.. yg blom aku jengah tunggu ea nt free aku dtg k..

.....

semalam aku study ngn member aku ikut skype (webcam)..
haha sekarang ni dunia di hujung jari kan..
so gunalah kesenangan yg ada utk kepentingan bersama..

bukan ape..
borink tau study sorang2..
makan sorang2.. tido sorang2.. study pun sorang2..
silap2 jiwa kacau bilau..

bukan ape..
aku lagi suka study ramai2.. ehh xde la ramai sgt.. dlm 2,3 org cmtu laa..
kalau ramai2 sgt kang bukak halaqah gosip je keje..

aku suka study berjemaah sebab :

1. kalau tak tahu leh tanya member.. 
takde la tergaru2 kepala sorang2 last2 men hafal je.. exam nganga takleh jawab sebab tak faham.. betul x ??

2. kadang2 ada benda yg member tahu tp kita tak tahu.. 
so secara tak langsung leh kongsi2 ilmu pengetahuan..

3. takde la mengantuk sangat kan.. sebab jeles tgk member study.. 
so wujud satu persaingan yg sihat disitu.. tak ke gitu ??

itu pendapat aku lah.. apa yg aku rasa.. sebab subjek aku bukan style hafal.. kena faham konsep betul2.. korang pulak macam mana ?? suka study sorang2 ataupun berjemaah ??



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

20 comments:

ash said...

stadi berteman lg better..xphm leh tnya mber, xde la xphm sorg2..tp klu subjek mghafal lbh ske stadi sorg2..

zati embong said...

jat kalau bab2 ngira2 suka dgn roomate la.tp kalau bab kena hafal,oh dunia senyaplah hihi

najihatussolehah said...

sebenarnya teringin nak study ramai2(x dak la smpai ramai sgt..)...tp,tak dpt lagi group sbab kebanyakan kawan2 study sendiri..tapi time bab2 hafal,kena sorang2 ..b4 nak hafal tu teringin nak wat discussion..huhu..ye lah,kadang2 apa yg kita paham x semestinya btul kan..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sgt sokong...

Ezay Hadry said...

kalau bab2 bace memang kene duk sorang la..takley bace ramai2..nanti berlawan sapa abis cepat last2 tak faham..kalau buat latihan math ramai2 takpe..

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Mcm roy: kalau x phm lngsung, study dgn mmbr. Dh 70% phm study sorg sbb lebih focus dn lebih cepat. So bila dh cepat phmDh 100% phm bru ajar mmbr.

Cik TeN10 said...

ash

^.^

Cik TeN10 said...

jat

sma lah kita :)

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

betu2.. bl discuss bleh diperbetulkan mna yg salah.. sharing is caring.. kn? hihi

Cik TeN10 said...

meniti senja

yeahh ^.^

Cik TeN10 said...

Ezay

hihi

Cik TeN10 said...

Azroy

emm tektik yg bagus ni ^.^

mOon jOhari said...

x bley kOmen lak tadi..


cheQ pilih berjemaah la...tapi syaratnya jemaah x lebih dari 3...eh sama lak kita!

d_LA said...

dla lak x boleh study ramai2 sbb pale kitorang ni huru hara sikit nt x jd study..hehehe..

Cik TeN10 said...

mOon

haha.. give me ten !!! ^.-

Cik TeN10 said...

d_LA

haha.. kl gitu mmg xleh la.. kih3

mykhalis said...

tengok pada subjek..kalaur asa dah pandai blaja sengsorang..kalau rasa tak pandai belajar ramai2..hehe

Cik TeN10 said...

mykhalis

ohh mcm tu plak ye.. xkisah la aslkn faham.. hihi

apik pehe said...

mestilah ramai2 baru best..hehe..idea pon banyak..

Cik TeN10 said...

apik

betul2.. ^.^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...