:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, May 7, 2011

:: Chipsmore ::



Assalamualaikum (",)


" Sape suka makan chipsmore sila angkat tgn mcm saya ! " kih3


aishh bab makan cepat je angkat tgn ye.. aishh korang nih.. selingan je k.. actually ada satu persoalan yg dh lama menjadi tanda tanya utk aku.. persoalannya lebih kurang mcm gini lah..


" kenapa tudung dia macam chipsmore ?? "

korang penah tak.. jumpa hari ni bertudung.. jumpa esok tak bertudung plak ..?? faham tak ni ?? straight to the point kejap pakai tudung kejap free hair.. 



bila ditegur macam2 alasannye..

" elehh bukan semua orang yg pakai tudung tu baik.. "



ya Allah.. kau bagi lah hidayah dan petunjuk kpd hamba2Mu ini.. agar mereka lebih memahami kewajipan menutup aurat..


aku nak tanya.. apa tujuan sebenar dia bertudung ?? adakah sekadar untuk berfashion semata2 ?? tak rasa macam mempersendakan agama ke ?? sorry lah kl sape2 terasa.. dh lama aku perhatikan benda ni.. bukan sorang dua tp ramai.. dan aku rasa bersalah kalau mendiamkan aje benda ni.. 

aku bukan alim sangat bab2 agama nih.. tp bila tgk mcm gitu ntah kenapa aku rasa geram.. semoga mendapat hidayah.. insyaAllah.. sekali lagi aku mohon maaf kpd sesiapa yg terasa hati dgn apa yg aku cakap ni..

sekian..



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

5 comments:

ash said...

pkai tudung la cntik..ayu je tgk..sejuk mata mmndg..:)

zati embong said...

skrg ayat diorg pakai tudung bknnya baik.at least diorg ikut perkara yg wajib di buat.baik or x bukan kita utk menilai

tp org yg xpakai 2 sah2 x ikut bnda wajib.

manusia skrg,suka putar belit ayat.

d_LA said...

dla ada kwn yg mcm ni..time dia nk pakai dia pakai time dia rs mls dia off..xtaw nk tgur camne..huhu

KUREKURE COMEL said...

betullah...kdg2 jelik melihatnya...
kalau nak buka...buka je terus...
ini mcm mempersendakan hukum tuhan.



nak pakai tudung kena la istiqamah..
takleh buat main2...

mOon jOhari said...

xtaw nak kata suka ka x makan chipsmore...kdg2 suka...kdg2 x suka...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...