:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, January 30, 2011

:: Kawin salah tak kawin pun salah ::


grrr.. apesal lah aku kira xdapat2 ni ?.. take 5 jap .. meh kita tengok video nih sama2 .. 


betul tak aku cakap ?.. kelakar kan ?.. aku kalau penat study .. borink tak tau nk buat ape .. aku suka dengar ceramah Ustaz-Mohd-Kazim-Elias ni .. sambil2 ketawa dapat jugak ilmu .. 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Super Ring Malaysia vs Jepun ::


Teringat zaman kecik2 dulu .. main kejar sana kejar sini .. penat men tuju tin .. pi kedai dekat kampung beli Super Ring .. abes merah tangan ngn gigi .. tapi aku suka gila .. sekarang pun masih ada lagi .. 1 packet kecik 20 sen ja .. sekarang ni mesti dah naik harga kan ..

selalu kalau nak beli tu aku curik2 je .. sebab takut mak marah .. hihi nasib baik mak aku tak baca blog .. kalau x kantoi la .. hihi .. elehh korang pun mesti penah buat jugak kan masa kecik2 dulu ?.. hakhak

kalau kat Malaysia ada Super Ring dia camni kan ..


kat Jepun pun ada Supe Ring jugak .. rasa lebih kurang sama je ngn Super Ring yg aku suka dulu ..


ini lah Super Ring versi Jepun .. 1 batang tu harga 10 yen = 30 sen .. sekarang aku dah makan 2 batang sambil menaip entry ni .. hihi cm kanak2 ribena pulak .. sedap woo ..comel kan .. ade gambar doraemon lagi .. 

p/s : ari ni malas nk buat keje .. hibernate je dlm futon 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Saudagar Selipar dan Kari Ikan ::


huahua.. meleleh air liur aku tgk pic kat atas ni.. celik2 mata pagi tadi.. ngidam sorang2 nk makan kari ikan.. kari ikan nenek aku mmg mantap abes!.. xde sape boleh lawan nenek aku punya kari ikan.. tu bg aku la kan.. selera aku.. 


aku tengok nenek aku masak ngan mak aku masak.. sama ja cara depa masak.. tapi rasa tak sama babe!.. walaupun resepi dan sukatan sama.. tangan lain rasa lain.. tu lah orang kata air tangan tak sama kan.. 


besh je tengok nenek aku masak.. dia men campak-campak ja.. tapi sedap gila.. aku makan sampai tambah2.. tapi dok keding cmni la jgak.. makanan aku makan banyak2 tu pi tang mana pun tak tau.. 


tutup cerita sal kari ikan.. aku nak promote sket kt ampa sume.. ade sorang member aku yg gigih ni haa.. sekarang dia buat bisnes.. meh aku tunjuk sket gambaq kat ampa noh..




kepada sesiapa yang berminat bleh klik kat tibi anda okeh.. aku pun da beli!.. aku ni kdg2 simple ja.. seluar jean + t-shir then saruk selipar .. takde nk paki heel segala mak nenek .. kalau time rajin terlebih ja aku pakai cantik2 sket .. *masalahnya cantik ke* ??? hahaha


so.. pesanan dari penaja .. belilah yang original .. (",)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, January 29, 2011

:: He's Mine ::

tadi aku undi si irine nadia ni untuk CONTEST CST PRODUCTION & LRKL .. sape nk undi die boleh undi kt cstproduction okeh .. 

cstproduction ni adalah DSLR FILM MAKER .. korang mesti pernah tengok video wedding pasangan hot Si Hazriq&Nurul kan .. alaa yang berenang2 dalam kolam tu la .. haa tu salah satu diorang nye product lah .. siriously sangat cantik !.. dengan soundtrack lagu sume .. kat situ juga ada lg beberapa video lain yg sgt interesting .. video wedding elyana pun ade tau !.. sweet sgt u know..

you all penah dengar lagu nih? kalau yg blom penah tu jom kita dgr came2 .. zaasss~



hurmm .. aku kahwin nanti teringin jugak nk buat rakaman video cam diorang kn .. buat kenangan .. bekal kalau2 gaduh ke ngn husband nanti .. tgk video tu balik .. baik balik kn .. haha bleh ke camtu?..

aku nak pilih lagu ni sebagai sountrack video aku !.. amacam ?? ok x lagu ni ?.. or korang ade lagu yg lg besh ?.. come on .. share with me !..(",)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Terluka tapi cover ?? ::



dah jadi kebiasaan pagi2 aku akan buka hot.fm .. dengar celoteh fafau and fbi pagi2 ceria sket pagi2 aku .. tiap2 pagi mesti ada je topik2 hangat yang dicincangkan .. so topik pagi tadi mmg agak hot lah .. Terluka tapi cover .. 


ade satu kes ni 




aku tak faham dengan sejenis golongan lelaki yang suka pasang ramai2 ni .. apa tujuan dan matlamatnya yg sebenar ?..


and ada lagi satu kes 




untuk kes yang kedua .. kes cm ni mmg sakit .. dua org yg dipercayai tikam dari belakang .. kalau betul kawan baik kenapa sanggup rampas bf kawan sendiri ?.. tak ke kawan makan kawan namanya ?.. dan lelaki tu .. kenapa mesti berbuat begitu ?.. 


Ya Allah .. kurniakan lah aku lelaki yang kuat iman dan pegangannya .. 

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, January 28, 2011

:: Nak x kita wat cmni ?? ::

perbualan antara aku dan member aku .. A stand for me and H stand for him ..


H : ehh nanti kalau gi picnic.. nak tak kita wat camni ?..


A : buat macam mana ?..


H : setiap orang kena bawak makanan yang dimasak sendiri !..haaa baru best ..


A : orite ! set !..



ohh.. dah lama aku tak gi picnic.. kalau dulu time cuti sekolah mesti gi picnic dengan family.. selalunya kat air terjun lah.. bawak bekal.. nasi ngan lauk ke.. bihun goreng ke.. then ade keropok2.. lagi besh kalau dapat bakar aym ke.. rindunya..! bila la agaknya dapat gi picnic lagi ye.. selalu aku balik cuti sume orang xcuti pulak.. sedih2.. 


sekarang mesti meriah kat rumah .. ye lah cuti Raya Cina 1 week !.. oh jeles nya .. aku kat sini kena struggle utk exam ... start rabu depan ..pray for me ya .. 


kepada sahabat berbangsa Cina Happy Chinese New Year aku ucapkan.. and selamat bercuti untuk anda semua .. (",)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: @@@ (^.-) @@@ ::


Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever


ganbarimasu !!! (",)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, January 27, 2011

:: Dilema Hadapi Ex Si Dia ::

okeh..dah lama gila aku tak baca majalah REMAJA .. dah dua tahun !..tiba2 rasa nak baca .. so aku try la GoOgle .. jumpak tapi kecewa sebab just ada petikan artikel je .. kalau nak baca full artikel kena beli .. hukhuk mana nk dapat majalah REMAJA kat sini .. so aku usha2 ja lah.. 

tup!.. mata aku tertarik kt artikel bertajuk Dilema Hadapi Ex Si Dia .. aku klik kat situ .. kuar lah cam gini ..


Mempunyai sahabat di kalangan lelaki tak ubah sama senangnya seperti memiliki seorang kekasih di sisi. Tentunya, si sahabat itu memang sangat boleh diharap, prihatin terhadap kamu, senang diajak untuk ke mana-mana malah turut menjadi teman yang sangat sesuai mencurahkan perasaan. Agar persahabatan kamu dengan sahabat itu semakin ‘menyenangkan’, kenal pasti dan fahamilah peraturan persahabatan ini dan kenali keperluannya kepada diri kamu! Tip ini juga boleh dipraktikk an untuk kamu yang ingin menjadi sahabat kepada ex-kamu!




ohh... ingin menjadi sahabat kepada ex-kamu ??? 


apa pendapat korang?..kalau dr sekadar kawan biasa bertukar jadi kekasih mmg normal lah kan.. tapi dari kekasih bertukar jadi kawan ?.. erkkk aku rasa bukanlah satu perkara yang normal dan mudah .. nak2 kalau putus hubungan sebab orang ke tiga .. 


cuba bayangkan .. tengah best2 bercinta .. tup2 kantoi salah seorang curang .. erkk .. kalau dah putus sebab cm gitu .. boleh ke nak berkawan ?.. maybe ada yg still boleh terima ..
maybe ada yg tak .. 


but for me la .. kalau aku lalui benda tu .. aku perlukan masa .. kalau jd kawan pun tak semesra seperti dahulu kala .. aku takkan letak kepercayaan yg tinggi lagi pada si dia .. sbb dah terang2 si dia tak boleh dipercayai ..


sebut tentang orang ke tiga .. aku ada satu kisah untuk dikongsikan bersama .. so to be continue .. 







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: My Dream Home ::



konbanwa !! 
hype (",) malam ni Cik TeN10 nak berangan lagi.. hihihi


tadi kan...
" Apa awak nak buat kalau awak ada duit sebanyak dua juta ?.. "

tiba2 je soalan ni diajukan kat aku..ohhh..betapa bahagianya kalau betul2 dapat kan..
hurmm aku nak buat apa ya?..

mula2 skali of course la nak antaq mak abah pi buat haji kan..

then aku nak spend untuk family lah..untuk adik2 yang aku syg! wee~ *konon2 kakak yg baiklah!* 

then aku nk beli rumah impian aku !! yes !!! My Dream Home !! jom kita saksikan rumah idaman aku...


ini pandangan dari luar
yup!..aku suka rumah yang ada halaman yg luas..tenang je..


entry
sila..sila masuk..jangan segan2 ya..buat macam rumah aku okeh!..ha ha ha


pool
kolam ni untuk anak-anak aku santai2 time hujung minggu
mak dia tengok ja la sebab tak reti berenang! kahkahkah


master bedroom
aipppp!!! bilik ni dilarang masuk okeh ! ha ha ha *gatal*


kitchen
ini paling penting!..aku nk dapur cantik2 camni..semangat sket nk masak kan..
kalau dapat dapur cantik camni memang kompom gemuk cam doraemon laki aku .. hakhak


great room
ruang santai untuk tetamu yg datang bertandang ke rumah aku..owyeahh mesti mak mertua aku suka kan..menantu dia rajin sungguh kemas rumah..ada la peluang nak dpt title *menantu emas* pulak..hakhak


outdoor dining kitchen
petang2 leh la santai2 minum teh..kalau aku rajin ada la kueh-mueh kan..kalau tak dak cabut la pokok2 yg ada kat situ..skali skala jadi herbivor kan..kuruih la laki aku kalau tiap2 ari makan daun2 ja..hakhak


outdoor dining place
uihh banyak nya meja..nk suruh aku beranak 1 team bola ka apa ni?..adehh laa..(^.-)


master bath
hoho..berjam2 jugak la aku berendam karang..
alamak!..cermin dia lutsinar lah!...arghh jangan dok gatai nk skodeng aku ! *dush2*


great room at evening
petang2 leh la lepak2 sembang2 kat sini..kalau ada rasa tak puas hati ngan laki aku pun boleh la lawan tumbuk kat sini kan..tak pun wwf ka..hakhak *gila*

kesimpulannya inilah rumah idamanku... agak2 boleh ke dapat rumah cam gini?..dapat tak dapat belakang kira.. angan2 tu penting tau!.. sebab tu aku selalu berangan tak mau2.. hakhak ok lah.. 

sampai disini sahaja Cik TeN10 bersiaran pada hari ini..jumpa lagi!..bubye~


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, January 25, 2011

:: Plan jangka masa panjang ::


" Apa perancangan masa depan awak ea?.."

"ermm..sy still ada 3 tahun kat sni..lepas habis degree kalau rajin nk sambung buat master.."

" oic.. nk sambung kat jepun jgak ke?.."

"ohh..tidak..kalau smbung pn maybe kt negara lain plak..da borink dok jepun.."

"wah..means that awk nk smbung master kt oversea jugak la?.."

"insyaAllah kalau ada rezeki..and kalau sy rajin nk bljar lg la..kenapa awak?.."

"sebenarnya......."

tetttt....haha mana leh gtau lebih2...apa plan si dia?..biaq aku soghang ja yang tau..hihi (^.-) ..lepaih cakap phone ngn si dia..kepala otak cheq ni ligat berpikiaq...hurmm..apa sebenarnya plan jangka masa jauh aku ahh?...

sebenaqnya aku ada 2 plan...salah satunya yang macam aku cakap tadi..tu plan A.. plan B, aku nak kerja lepaih abes buat degree.. kalau boleh nak kerja kat Malaysia lah..tak laghat dok merantau lama2..naik cemuih dah cheq!.. aku nak kerja cari pengalaman..nk kmpul duit buat modal..otak aku ni lebih ke arah bisnes.. aku ada jugak berangan nak jadi bussinesswoman!.. hoho..angan2 tu perlu ea...

aku pikiaq kan.. kalau aku buat bisnes sdri..nanti dah kawin..senang sket kn..kat rumah pun boleh kerja.. sambil uruskan rumah tangga aku boleh kerja... fuyoooo jauh nye plan kau Cik TeN10!!! terlalu awl ka aku pikiaq pasai ni?.. aku rasa macam ok ja.. sekarang aku dahh 22 tahun kan.. tak mau la kawin lambat2.. nanti dah bongkok baghu nak beranak.. tak besh ahh.. aku nak jadi Mummy Rock! ha ha ha *ada ka oghang nak kawin ngn aku???*






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, January 24, 2011

:: Segmen Nelly : Permainan masa kecik-kecik ::


konbanwa minasan! (",)
Cik TeN10 telah ditag oleh :: nellythestrange ::

jom kita pakat join ghamai2..hihi (^.^)




1. Masa kecik-kecik suka main apa?


     tuju tin..haa tau x?..penah main?..best woo..


2. Cara permainan tersebut?




     susun tin camni...

     kena ada dua team..1 team serang 1 team jaga..

     team serang kena baling tin bagi jatuh semua..dulu aku baling guna selipar jepun ja..
     then team serang kena bina balik susunan asal..

     dalam masa yang sama team jaga kena halang team serang daripada bina balik susunan tin tadi..

cara halangan ialah..baling kasut bagi kena kt ahli team yg cuba untuk sbina semula susunan tin td..kalau balingan kasut tu kena tepat kat salah seorag ahli team serang maka ahli yg terkena balingan tu dikira mati..dah mati tak leh main la kan..kena tanam! haha

kalau semua ahli mati team serang dikira kalah..tukar giliran plak la..

kalau team serang berjaya bina balik susunan tin td maka mereka menang..next game mereka kekal sebagai tem serang..

ada paham?..hikhik 


3.Sebab suka main permainan tersebut?


ntah la..tapi mmg famous ahh permainan ni masa aku kecik2 dulu..
riuh rendah sekampung..main ramai2 baru best kan..baru mencabar..!
paling seronok dapat baling selipar kt member!..feeling tu besh je..puas hati! hakhak


4. Memandangkan dah besar ni, rasa-rasa nak ulang balik tak?


uihhh..bahaya..bahaya..kalau ikut hati rasa nak je main..tp kena la control ayu! hakhak kang tak kawin i sampai ke tua kang .. andartu plak .. uishh mintak simpang aih ..mak.. cheq nk kawin mak *teriak2 tarik kain batik mak* haha


5. Rindu tak masa itu?


mesti lah rindu gila..zaman kecik-kecik la paling best!..tak dak masalah nk kena pikiaq..tau main ja.. sekarang nak main pun tak dan.. buang tebiat ape tua bangka nak main cmtu lag.. mau kena pelekoh ngan mak aku .. hakhak (^.-) *ampun mak ampun..! cheq tak buat lagi!..* heee~~




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Mai sini cheq nak habaq mai ::


sebelum cheq bukak ceghita mai sini kita pakat dengaq ghamai2 nooo..



haha..ampa paham ka dakk ni?..

mesti hampa semua pakat heghan kan..Cik TeN10 ni awat yg dok tak dok pi dok dengaq lagu ni ni??..erkkk sebenaqnya ni :: Encik Nakal :: punya pasai la ni!..nak tau pasai pa pi tengok kat blog nakai sendighi noh!...pas baca entry nakai Cik TeN10 terus pi kt youtube cheq taip la " loghat kedah " ..cheq jumpak video nih!.. 

cheq tak beghapa nak puaih hati sangat dengan oghang terengganu ni..jangan marah noo :: Mata Hati :: dan oghang ganu..bukan pasaipa cheq tak puaih hati..depa(oghang ganu) cughi oghang kedah punya " G "..pasai tu la kucing oghang kedah sebut kucin .." G " hilang pi kat oghang terengganu ha..bukti dia.. makan oghang ganu sebut makang  ..kn?..betui dak cheq kata ni?..haha

note : heghan = heran =hairan
          sendighi = sendiri
          oghang = orang



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, January 23, 2011

:: Balik balik makan Apam Balik yg terbalik ! eh..eh.. ::



balik balik makan apam balik yang terbalik!..eh..eh..eh..
bape byak balik daa..
terbalik ke tertonggeng ke..caye tak kisah..asalkan perut caye gumbira pop yeyeh!!
haha..ini 1st trial tau buat apam balik..
amacam?..not bad la kan rupa cam gini?..haha jgn jeles!..
letak jagung banyak2..kacang sampai melimpah..gula bertaburan..marvellous!...kalau buka kedai jual apam balik mesti bankrup kn..ohoh...dok keja jual ja..tuan dok jual bila masa nk temok kan?..so tak payah jual caye ngap sowg2...hehe tamaks pulak..

okeh..sekarang ngah tggu kek pisang siap dikukus...dlm 5 minit lg siap lah..so tea time!..jom2 makan came2 ngn caye jom!..(",)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Caye makan lagi !! ::


haiyaaakkkk!!! hehe moshi2...

cemalam aku ngn han budak vietnam and arnold budak indon gi makan2 kat umah sensei yang ajar kitorang 日本語 (bahasa Jepun)..

お邪魔します!!
nak masuk umah owg jepun kena ckap "ojyamashimasu" .. 
maksudnya cam " saya dtg buat kacau ea "
lebih kurang cam gitu lah..


ini tuan rumah yg caye kacau semalam..
yang sebelah kanan tu la Shimada Sensei..sebelah die tu husband die..
soo sweet couple..da tue2 da ada cucu pun still sweet gitu!..jelaous caye tau! hehe~


haaa...ni cemua sensei yg masak!..cedap wooo...
makanan2 ni biasanya org jepun makan time お正月(oshougatsu) iaitu tahun baru!..
sume seafood..cam ikan and udang..diorg xmakan daging..

caye paling suke makan strawberry+yougurt+honey !!
kalau kt mesia famous strawberry + coklat kan?..
cube la yg ni lak ea..cedap gile wooo~

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, January 22, 2011

:: Di atas satu cinta ::


really love this song..just wanna share with u alls..hope u enjoy the song..(",)

and..this song is also dedicated for ... that i love the most!!! 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Perempuan C.o.O.L itu ::

Morning..ohayougozaimasu..(",)
cenyum la ciket pagi2 ni..baru ceria ciket ea! (^.-)


hujung minggu cam gini mesti nak rehat kan...
hujung minggu je la nk bgn lewat kan?..kan?..kan?..haha
kalau kat umah pas subuh tito balik mesti mak bising!..tapi kadang2 tu letih sangat pekup je telinga ngn bantal sambung balik tito!..haha tak guna betul anak dara sorg ni kan..kihkihkih skali skala je..hihi


sape  tak kenal Heliza Helmi yg tomey ni?....
ohhh..dia nampak sangat cool ok...dengan gitar tu!..


lagi sorang si Ain AF8 ni haa..suka sangat husky voice dia tu!..ni pun aku geram jugak!..grrr


kenal tak blogger ni?..Irine Nadia..mmmg meletop2 dia ni..
geram jugak ngn dia ni!..

eheh..apesal Cik TeN10 ni dok keja geram kat orang ja pepagi buta ni?..

nak tau pasaipa aku geram?...
.
.
.
sebab
.
.
.

aku jeles!
.
.
.
tengok diorang men gitar!
.
.
.
rasa cam tringin gak nk blajar
.
.
.
korang tak rasa ke pmpuan yg pandai men gitar ni cool?..
.
.
.
i think so..huhu
.
.
.
tapi..
.
.
.
masalahnya
.
.
.
aku ni ada ka bakat ni?
.
.
.
tak confident!
.
.
.
sekian terima kasih

(",)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, January 21, 2011

:: Ohh no!..kulit B.A.B.I !!! ::

Selamat hari Jumaat semua..(",)..semoga ceria2 semua di hari Jumaat..


hari tu kan..masa Cik TeN10 balik Malaysia, sebelum Cik TeN10 pergi bercuti kat Melaka,Cik TeN10 sempat la pergi shopping baju and kasut kat Times Square!..


Ari tu masa balik Malaysia, kat Jepun musim salji..so gerak dari Sendai ke Haneda airport aku pakai boots lah kn..kalau tak, mau kematu kaki aku kesejukan nk redah salji kan..dah sampai Malaysia tak kan la nak pakai boots yg bulu2 tu kan..mau berasap kaki aku..and mesti orang pandang pelik kat aku..


"ishkk..budak ni apehal..gila apa orang panas nak mampos dia boleh pi dok pakai boots!.."


konpom orang cakap camtu kan..


so..aku terpaksa la beli sepasang kasut baru kan..aku cari kat Times Square jugak lah..style aku..aku nak cari design lawa and kasut yang selesa utk aku pakai jalan jauh..kira sehari suntuk jalan pun takde la rasa sakit kaki ke..kulit kaki melecet ke ape ke kn..


pusing punya pusing..aku masuk satu kedai kecik ni..tak banyak sangat pun kasut kat kedai tu..tapi dari luar mata aku tertarik kat sepasang kasut berwarna putih..ohh aku mmg suka putih!..



lebih krang cam gini lah design kasut tu..aku lebih suka kasut yg cm gini dari yg heel kecik tajam tu..sebab heel cmni tak sakit kaki kalau pakai jejalan sehari suntuk pun..fizik oii fizik!cewahhh..

semakin besar luas permukaan semakin berkurang tekanan 

dah aku tertarik so kaki aku pun cepat je menuju masuk ke kedai tu lantas aku pun try lah kasut tu..hurm..not bad..sesuai je dgn kaki aku..

aku kalau shopping aku suka minta pendapat org jugak..so aku tanya member aku..dia pun belek la jap kasut aku..then dia cakap..

"ok..sesuai..cantik..kalau selesa ok sangat lah!.."

ok..dia da cakap ok..aku pun belek la sekali lagi sebelum beli kn..tiba2...

" Alamak!...awak da sentuh kan kasut ni?..."

dia angguk je..then dia dengan muka hairan tanya balik kat aku..

" Kenapa?..!"

" Kulit babi!...arghhh macam mana bleh tak perasan ni!.."

grrr...baru aku perasan kasut tu dibuat dari kulit bab!..celaka sungguh!...terus aku letak balik kasut tu and blah dari kedai tu..

then my friend tanya..

" mcm mana awak tau tu kulit babi?.."

ok..mai sini aku nak bagi tau kat korang macam mana nak kenal pasti kulit babi ni okay..


kalau nampak bintik 3 bertompok2 macam ni memang sah lah kulit babi !!! so beware!..jangan ambil mudah...sebelum nak pegang barangan kulit..tak kisah la kasut ke..handbag ke..tali pinggang ke..ape2 je la barangan kulit..better make sure dulu kulit apa..before sentuh tu belek dulu sama ada kulit babi ke tak..


kasut selalunya bleh tengok kat kulit sebelah dalam..macam yg kat bawah ni..




haa..macam tu rupa dia..kadang2 bintik2 tu sangat kecik..kena perhatikan betul2..
meh kita zoom lagi..




nampak kan?..


ok..setelah 2 minggu kat Malaysia.sebelum aku berangkat pulang ke Jepun..skali lagi aku dtg Times Square dgn geng ak plak..kali ni aku nak beli belt..so pusing2 lagi la kn...baru aku perasan..sgt banyak ok!...sangat banyak!..belt yg dibuat dari kulit babi!! so berhati2..jangan ingat semua PVC ok...member2 aku pun baru tahu..so aku harap korang berhati2 lah ea...


aku ingat kat Malaysia tak banyak..tapi tanggapan aku salah sama sekali!..setahu aku  kalau kat KLCC dia akan wrap brgn dari kulit babi ni..tapi ada jugak yg x..so berhati2..sebar2kan lah kepada keluarga dan sahabat2 anda ya..

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: You can TAKE MY HEART forever if you like (",) ::



this song is specially dedicated to you..my sweetheart (^.^)

tadi aku sempat berblogwalking..sempat jalan jauh la ari ni..terjah2..then masa terjah ke 1 blog ni..terkeluar lagu yg sweet ni..oh..so sweet..i like!..tomey je lagu ni..dgr lirik lagu ni buat aku terapung di awangan...perghh!! Cik TeN10 berada dalam zon jiwang kejap..!

*************************************************************************************************************

tiba2 je teringat nak makan apam balik!...ohh my god..mna nak dapat kat sini?..kalau kt umah bleh la pegi beli kat pasar malam kan...ermm yummy2...

beshnye kalau dapat makan apam balik panas2 + teh o panas kan..nak2 time sejuk2 cm gini..ohh doraemon!..mcm mana aku nk dptkn apam balik tengah2 malam buta ni?..huhu



korang suka yang mana?..yang nipis crunchy or yang tebal tu?..aku lebih suka yang crunchy!!

disebabkan aku mengidam nk mkn ni..aku akn cuba dptkn walau mcm mana cara sekalipun!..dlm kepala otak aku skrg dh ada bayang2 dah..cmna aku nk buat apam balik style aku la!..hakhak..jom try buat jom..aku nak ubah sket resepi apam balik ni..nk buat style aku la..so disebabkn esok cuti..bgn pagi buta pi cari tepung utk pancake..jagung dalam tin..and butter...

so..sekarang kena tito..esk nk bgn awl nak buat apam balik!..owyeahh...kalau cantik rupa aku upload r gmbr kasik korang terliur sket..apam balik jepun mari kan..kl aku tak upload gmabr tu paham2 je lah!..jgn byak tanya..

ok..oyasuminasai (^-^)

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, January 20, 2011

:: Ohh mama!...saya mau kawin~ ::

ada satu petang tu...aku ngan dak2 class aku masing2 bertungkus-lumus siapkan projek group kat lab..mcm biasa la kan sambil buat projek sambil sembang2 santai la kan..aku pasang telinga je la dgr diorg ni dok bersembang..then ada la satu benda yg menarik perhatian aku!...


俺はね。。親に辞めて欲しいことは三つある。。何と思う???

sorang budak gemuk yg aku penah buli masa men tennis dulu dengan gahnya buka cerita..lebih kurang cam gini lah maksudnya

aku kan..ada tiga benda yang aku xnak dicontrol oleh parents aku..guess what???

ni budak lelaki ya..aku sesorang je bunga yang mekar dikelilingi jejaka2 jepun ea..sekian harap maklum~
agak2 korang apa la 3 benda yang dia tak nak parents dia control?..


**********************************************************************************************

1st skali dia cakap tak nak mak bapak dia kacau bab2 kawin!..kira dia tak mau la mak bapak dia dok desak suruh kawin cepat...pelik sungguh budak ni kan?..kalau aku,aku nak kawin awai!..haha..*gatai* 

**********************************************************************************************

2nd thing is about child...bila dah kawin...

'' dah sebulan kawin ni tak de pape lagi ka?..takkan tak berisi lagi kot?..''

then..kalau dah ada sorang anak pulak...

'' hai!takkan sorang ja kot?..tak mau tambah lagi ka?..''

hoho..mau tension dibuatnya kan kalau tiap2 ari diganyah dgn soalan sebegini...masalah2...haha

**********************************************************************************************

yang ke 3 ialah 

'' laa..tak payah la dok cari rumah baru.. tinggal sini ja la.. senang.. tak payah bayar sewa umah.. ''

hahh sudah!..kena dok ngan mak mertua pulak..oh Mertuaku!..haha

**********************************************************************************************

itu kata member aku yg temok tu lah kan..korang macam mana?..

bila aku fikir2 balik kan..betul jugak apa yang dia kata tu..haha..tapi aku tak brapa nk setuju dgn yg no 1!..aku nak kawin awai! hakhak *ulat bulu naik daun* hehh kalau dah jodoh kawin la xkira cepat ka lambat..tp kalau dah xda jodoh andartu la gamaknya..hoho tanak!!!

cepat kawin cepat dpt anak!..haha..leh buat teman pi shopping! wakaka..tp tu la kalau takde rezeki nk buat cmne kan..tak dapat den nk nolong nye..tp aku ada 1 idea!..berusaha la bg dpat twins!..hahaha gilos sungguh Cik TeN10 ni ea (^.-)

soalan ni khas utk girl okeh..

sapa yang nak dok sebumbung dgn mak and pak mertua??

aci lawan mesti takdak yang mau?..kan?..susah la nak cari mertua ngn menantu yg sekepala nih..tp ada ja yg ngam!..siap leh dok mengusik hang aku lagi..yg tu mmg klia sangat ahh kan..

ohh mama!..saya mau kawin!..opsss haha

**********************************************************************************************

ari ni da berkurang 1 beban!..report dah di antar yeayyy!!! tinggal nak g discuss ngn sensei je lagi untuk decide tema research untuk tahun last!..oo my god!..dah nak masuk tahun last!..means that dah 2 tahun Cik TeN10 merantau kat Jepun..

ok..nk lunch..then siap2 g klas..daa~

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...