:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, February 6, 2011

:: Bentou oh bentou ::

ohh da hari ahad.. esok ada klas.. erkk malas.. 

semalam aku study! fuyoo menakjubkan.. aku study?? haha.. kejap ja la.. ok la kn.. dr xstudy langsung kn.. study kejap dh ngntok.. so nk take 5 la konon2nya.. skali terlajak smpai 1 jam.. haha.. bila dah start blogwalking mmg susah nk benti.. sedar2 dh 1 jam berlalu.. haiyakk.. manyak susah maa.. 

semalam aku ada baca pasal bentou kat blog adik manis ni.. dia kata sedap bentou.. dia beli kat Mid Valley kalau tak silap.. perghh aku yang dok kat sini tak makan pon betou.. aku cm teruja sket sbb adik ni kata sedap.. 

ampa tau dak bentou tu apa?.. sila tengok gmbar di bawah ni ya..


bentou


bentou ni macam bekal la.. selalu budak2 jepun akan bawak bentou yang mak depa buat datang sekolah.. time rehat tengahari masing2 bukak bentou depa makan dalam kelas.. kadang2 bau ayam menusuk hidung aku membuatkan aku teringat ayam kfc.. cehh bau je la cam sedap.. tapi rasa tawar hebiaq.. 




cam ni la rupa bentou yang selalu dijual kat convenience store.. yang budak2 dok bawak mai sekolah tu kecik sket la.. takda la besaq serupa ni.. kang beg penuh ngn bentou ja buku haram tak bawak pulak..


bekas bentou


selalunya bekas besaq2 tera ni ja depa dok bawak mai sekolah tiap2 hari.. rajin sungguh la mak budak2 jepun ni kan.. bgn awai pg siap bentou untuk anak2 wak pi sekolah dan untuk suami bawak pi pejabat.. 


org bujang boleh beli kt convenience store ja.. 


aku penah makan bentou jepun.. bagi aku tak sedap langsung.. sebab tawar.. takda rasa.. tapi time perut lapaq tu aku telan jugak lah.. 


aku lebih prefer onigiri lagi berbanding bentou.. ampa tau dak apa dia onigiri tu?.. kalau tak tau len kali aku ceghita naa.. aku lapaq.. nk pi makan.. itadakimasu~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

16 comments:

bunga said...

cute la..

Cik TeN10 said...

bunga

mmg cute.. kl tgk kek kt jepun lg lah.. rsa cm nk je beli semua.. cntik sgt~

nelly said...

comel nya ...

Cik TeN10 said...

nelly

comel kan.. :)

ash said...

comel tol..rse nk ramas2 je..hehe

! Encik Nakal ! said...

nak jugak~~~jem2

Cik TeN10 said...

ash

silakan meramas~ haha

Cik TeN10 said...

Encik nakal

maaf ye.. dlm bentou takde jem..

RETROSZ Girl said...

wahhh..thanks Cik TeN10..sy salah eja bentou tu bento..heheh.:)
nti bawak balik onigiri utk sy yep..hee(^_^)

Cik TeN10 said...

RETROSZ Girl

welcome.. sebut sma jgak.. ohh onigiri boleh je kl nk buat sendiri.. senang je..

princess laila said...

wahh. laila ta penah lak mkn.
huhu. kalo dpn mata pon,tatu la mkn ke idaknye..huhu! tp comey sgt kan! :)

Cik TeN10 said...

princess laila

comel mmg comel.. tapi nasi lemak lagi sedap! haha

RETROSZ Girl said...

emm..betul2..! nasik lemak lagi sedap.. nak2 yg bungkus ngan daun pisang..perghhh..

Cik TeN10 said...

RETROSZ Girl

nasi lemak jugak yg sedap!!! bau daun pandan mmg mengaum!!!

Raji berkata said...

hahaha pelik lah kenyang ke mata dorg tgk lawa2 cmnih
lol

Cik TeN10 said...

Raji

bg diorg mitame tu penting..pelik sket org jepun..rupa lg penting..rsa belakang kira..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...