:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, February 27, 2011

:: Tabahlah wahai hati ::


dok sorang2..
layan lagu nih..
meh la teman aku kite layan same2..



" wahhh.. seronoknye dpt belajar kat oversea !.. "

dah tak terbilang da..
ramai yg ckp cm gini kat aku..
seronok tu mmg lah seronok..
dapat merantau tengok negara orang kn..

tapi..

disebalik keseronokan tu..
lagi banyak kepedihan yg xnmpak di mata kasar..

....

kalau kat Malaysia...

borink hujung2 minggu.. msg or kol member.. jom kuar lepak2 makan2.. set time jmpe ngn mmbr2.. release tension tgk wayang karok segala.. kdg2 siap leh balik umah lagi..

kalau kat oversea...

borink2 hujung minggu.. layan movie sorang2.. makan.. tido.. main internet.. nk keluar mmbr2 xramai pn.. yg ada pn jauh.. terperap je la dlm bilik sorang2.. nk balik setakat cuti 2 hari di hujung minggu mmg mustahil lah.. skali balik mau beribu..

....

kalau kat Malaysia...

bosan study sorang2.. bleh buat study group ngn member2 kt cafe or library.. abes study buat halaqah borak2 kosong sambil pekena teh tarik..

kalau kat oversea...

nak xnak terpaksa lah stdy sorang2.. kdg2 ade mmbr2 kt mesia yg baik hati laung masa borak2 kt skype ke chat ke hilang la sket stress.. kl x.. ckp ngn dinding je lah.. at least dpt luah perasaan wlpn dinding tu xdpt mendengar and bg respon..

....

paling sedih time sakit..

kalau kat Malaysia...

time sakit.. ade la jgak member2 nk tgk2 kan..paling krg mmbr tlg bungkuskan mknan ke ape ke.. 

kalau kat oversea...

terpaksa la tgk diri sendiri.. larat ke xlarat ke terpaksa la masak sendiri kl nk mkn.. kalau dah parah sangat tu telan roti je la.. tu pn kalau ade roti la..

....



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

11 comments:

KUREKURE COMEL said...

lagu mina minat...wahhhhh....heeee...


sabar ye...gitu la kalau blajor jauh2.....

nnti kalau balik kita ajak geng2 blog karok puas2 ye....nyanyi lagu ni...
hehehehe....opppsss...ajak gewe ganu tu jgk....hihihi...

Cik TeN10 said...

kurekure comel

best kn lagu ni..weeee~

okeh2..nk sgt jmpe ngn mina.. jat.. sume2 lah..

amboii.. sempat lagi tuh mina.. hakhak dia ssh nk dpt cuti.. tak tau la sempat jmpe ke x balik nt..huhu

zati embong said...

jat join2.tp kena semua turun ganu r.haha

xpe fatin,nanti leh story kat anak2 dulu mama study kat japan...haha O.o

Cik TeN10 said...

zati embong

wahhh.. nk trun ganu?.. jauh tuh.. kl la.. leh jemput kt klia lg besh.. haha

huaaa.. bleh buat bedtime story kn.. haha

kay_are said...

owh.. student oversea ke ni.. bertuah tu.. bukan senang nak dapat.. susah2 dulu tu bese r.. nanti lame2 kesenangan pun senang datang.. =)

Cik TeN10 said...

kay_are

emm.. fighting !! =) thanks ea

skandaLdariLangit said...

oversea kat mana cik10?

Raji berkata said...

huhu tu kalau dpt tinggal ramai2 kt oversea best juga
ak sorg2 jer nnti T.T

echah mashuri said...

betul jugak ko cakap.baru aku rasa lega xstadi jauh2.kalau idakk duk gila nak stadi kat korea jee..HAHAha









eh.ade org sedih xbaca komen bersykur ak neh;p






jgn sedih tenn..kalau duk sana sejukk besttt.bila lagi nk merantau.ko kan kuat.kan!kan!

Cik TeN10 said...

Raji

lelaki ok lg kot.. sng je nk msuk ngn dak2 jepun ni.. tu pn kl pndai crik peluang nk gaul ngn diorg la..

Cik TeN10 said...

echah mahsuri

aku dlu pn apply nk smbg stdy kt korea tp cm mana ntah bleh smpai jepun.. tp aku lg bersyukur dok kt jepun sbb kaya raya.. muahaha..

komen bersyukur?..muahaha ade2 je kn ko ni echah

mmg sejuk pn.. salji tbe2 trun lebat ari ni.. yeahh! aku bru je pas mkn biskut tiger! dh kuat dh.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...