:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Friday, February 11, 2011

:: Tips pikat awek ::

dalam entry lepas aku ada cakap pompuan kompom cair kalau dapat bunga.. then timbul plak beberapa persoalan.. aku akan buat dalam bentuk question and answer ok.. so that senang lah nk point out kan.. 




tips yg aku nk kasi ni adalah based on my experience.. experience ke?.. based on ape yg aku rasa sbg seorang perempuan lah.. 


ok...let start..




Q : awek aku tengah merajuk ni.. ape aku patut buat haa??


A : kalau awek merajuk.. jangan biarkan lama2.. actually dia nak dipujuk.. nak manja2..      that y kdg2 tak de angin tak de ribut tbe2 je merajuk tu.. nak manja2.. tu aje.. so layan je la.. pujuk je la.. jangan kasar2 and marah2.. kang tak pasal2 naik hangin awek kau tu..




Q : pujuk?.. tapi macam mana?.. aku bukan pandai bab pujuk memujuk ni..


A : kalau awek kau suka bunga.. bagi la bunga.. kalau dia suka coklat.. kau bagi la coklat.. kena la pandai amik hati.. puji2 sket.. 2,3 minit lepas tu senyum sampai ke telinga la si dia..








Q : bila masa sesuai untuk bagi bunga??


A : pompuan suka suprise.. kejutan.. for example.. kau ajak awek kau keluar makan.. kau datang jemput dia.. time dia buka pintu kereta tu.. kau hulur bunga!!.. mesti lepas tu awek kau happy gila.. cakap banyak nak mampos sampai bengkak telinga kau.. 


ataupun.. kasik time tengah makan ke.. kau pura2 nak pergi toilet.. then kau gi amik bunga dalam kete.. rasuah la mna2 budak2 yg ada kat situ suruh pi bagi kat awek kau.. letak la kad skali.. tapi kalau kau boleh bg sendiri lg si dia terharu !!..




tu je kot.. aku ni mmg suka buat suprise utk orang..! nk buat suprise takleh gelabah2.. kna cool and rilex ja.. kl x ssh la nk menjadik plan suprise korang !! 


p/s : selamat mencuba!!..pujuk jangan tak pujuk..(^.-)







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

15 comments:

Imran nyambek said...

baiklah nanti abang imran kasik satu taman bunga untuk ten10.suke tak suke tak? hehe

Raji berkata said...

owh owh kena buat suprsie lepas nih =.="
tips kau cmbest
tnggu ak dpt lesen dlu ak try wat cmtu
hahaha

shafiq ahmad said...

thanks senpai..akan dipraktikkan blk msia nnt..huhu

Cik TeN10 said...

imran nyambek

org kata rezeki jgn ditolak!..u bg i amik je..hihi

Cik TeN10 said...

Raji

mmg kena buat..skali skala..

lohhh.. blom ade lesen ag?.. bek amik cpt2 before dtg sni..

Cik TeN10 said...

shafiq ahmad

welcome.. haa bwak balik chocolate dr jepun la.. lg special kan.. :)

princess laila said...

huhu..sweet lah dak laki wat gituh.. =)

KUREKURE COMEL said...

mina tgh merajuk ni...sila pujuk ye mat...hehehehe...


xprnh dpt bunga....bior mat bce cni...hehehe

Cik TeN10 said...

princess laila

sgt sweet.. =)

Cik TeN10 said...

kurekure comel

mat!! oo mat!! mai baca ni weyhh!.. haha :P

izzad b* said...

kai bunge plastic boleh ka?

biruhornet said...

wah, boleh praktik ni, ,nant gwa puji-puji awek 34-36C HAHA

btw naiiis sharing

Robot | Sakti said...

nice tips beb.

gua memang fail bab-bab ni.

hehehe

Cik TeN10 said...

biruhornet

cett..otak biru nih..haha

=)

Cik TeN10 said...

Robot Sakti

=)

haha..kau mmg..terer usha awek je nk ngorat tak tau..kahkahkah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...