:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, February 28, 2011

:: Takde tajuk ::

Assalamualaikum..


hari ni dah ok dah.. 
dh jadi kuat selepas makan biskut tiger!!
and minum hot chocolate !!
owyeahh..
thanks to incik bf..
yg telah bersusah payah poskan mknn utk sy!..
gumbira !! dpt byak mkanan..


5kg postage RM270


mahal gila..
terharu yg amat !!
dlm parcel ni ada mcm2 mknanan..


ini mmg stock wajib lah..
kat sini ade je jual milo..tp mahal gila..tak berbaloi..
and milo kt sini xsedap..rasa cm lain sket..krg lemak
ohh ini wajib kuasa dua..mmg tiap2 ari mesti aku minum 1 mug..
tiba2 aku ngidam nk mkn ni..
incik bf mcm tau2 je awek dia kebuloq lapaq bnda ni..muahaha
ade oreo !! ni bkalan untuk layan movie...

untuk pastikan aku KUAT maka incik bf kirimkan biskut Tiger bisKUAT ini !!
silap2 makan terlebih dos boleh jd badang nih.. so kna control sket..kahkah


actually parcel ni smpai bulan lepas..
and hampir separuh isi dlm parcel tu dh selamat msuk dlm perut aku dh pn..
muahaha.. makan kuat tp tak beso2..


.....


pesanan dari penaja :

sape2 yg gewe dok oversea tu.. sekali sekala pos la bnda2 cm gini.. mesti seronok tak terkira dpt brg2 cm gini.. wlpn dpt parcel kecik tapi seronoknya 2 minggu pn xilang lg.. 

nk ucap terima kasih yg tak terhingga..
untuk incik bf kesayangan sy tu.. hihi (",)

sehingga berjumpa lagi
*cewahhh mcm bersiaran kt tv pulak ye*
papai




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, February 27, 2011

:: Tabahlah wahai hati ::


dok sorang2..
layan lagu nih..
meh la teman aku kite layan same2..



" wahhh.. seronoknye dpt belajar kat oversea !.. "

dah tak terbilang da..
ramai yg ckp cm gini kat aku..
seronok tu mmg lah seronok..
dapat merantau tengok negara orang kn..

tapi..

disebalik keseronokan tu..
lagi banyak kepedihan yg xnmpak di mata kasar..

....

kalau kat Malaysia...

borink hujung2 minggu.. msg or kol member.. jom kuar lepak2 makan2.. set time jmpe ngn mmbr2.. release tension tgk wayang karok segala.. kdg2 siap leh balik umah lagi..

kalau kat oversea...

borink2 hujung minggu.. layan movie sorang2.. makan.. tido.. main internet.. nk keluar mmbr2 xramai pn.. yg ada pn jauh.. terperap je la dlm bilik sorang2.. nk balik setakat cuti 2 hari di hujung minggu mmg mustahil lah.. skali balik mau beribu..

....

kalau kat Malaysia...

bosan study sorang2.. bleh buat study group ngn member2 kt cafe or library.. abes study buat halaqah borak2 kosong sambil pekena teh tarik..

kalau kat oversea...

nak xnak terpaksa lah stdy sorang2.. kdg2 ade mmbr2 kt mesia yg baik hati laung masa borak2 kt skype ke chat ke hilang la sket stress.. kl x.. ckp ngn dinding je lah.. at least dpt luah perasaan wlpn dinding tu xdpt mendengar and bg respon..

....

paling sedih time sakit..

kalau kat Malaysia...

time sakit.. ade la jgak member2 nk tgk2 kan..paling krg mmbr tlg bungkuskan mknan ke ape ke.. 

kalau kat oversea...

terpaksa la tgk diri sendiri.. larat ke xlarat ke terpaksa la masak sendiri kl nk mkn.. kalau dah parah sangat tu telan roti je la.. tu pn kalau ade roti la..

....



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Thanks nelly !! (",) ::

Assalamualaikum.. 


tengah buat apakah?..
hjung minggu mesti nk bersenang lenang..
nak rehat2 manja2kan badan kn..


aku skang ni ketagih..
skali aku terjebak tonton drama korea..






slagi x abes salgi tu dok angau..
sampai 1 keje pn xjadi..
benti pn sbb nak makan and g toilet..
sanggup xtdo semata2 nk abeskn tgk drama korea tuh..
aduhaii.. mantop abes!!


....


last week aku ada join bloglist nelly the strange 
aku dh pn dilistkan dalam kategori bloglist cOoL !!!


then.. 
direview oleh nelly kt sini plak


terharu okeh !!!
ade jugak org nak review belog seposen aku nih..
entry ni khas untuk aku ucapkan 




sedar tak sedar dh ramai followers aku..
Thanks untuk semua yg sudi follow aku..
especially yg selalu tinggalkan komen kt entry2 aku..




p/s : time aku blogwalking.. blogger2 yg selalu komen akn jd keutamaan aku.. and utk sng aku update dgn blog2 mereka ini aku letak lah kt bloglist aku.. cepat or lambat aku pasti akn terjah blog mereka2 ini.. korang mmg terbaik lah !!! 














Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, February 26, 2011

:: Belajar FIZIK bersama Cik TeN10 ::

ehem..ehemm...
okeh anak2 murid sekalian..


baiklah..
hari ni cekgu nak ajaq bab tekanan..






okeh..
tau dak rumus apa ni murid2 ??
ini adalah rumus yang perlu kamu ingat seumur hidup..
ya.. cekgu akan edarkan sehelai kertas kosong..
cekgu nak kamu tulis apa yang kamu paham tentang rumus ini..


....


sepuloh minit berlalu


....


baiklah murid2..
sila passingkn jawapan anda ke depan..


....


jawapan terbaik yg cekgu tu dapat ialah...




tamat kelas untuk hari ini..




p/s : credit utk Q for this formula.. hakhak





Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, February 25, 2011

:: Home made triffle by Cik TeN10 ::

Assalamualaikum (",)


waaa perut kenyang hati manyak senang maa..




inilah hasil main masak2 tadi.. 
kejap je nk buat triffle ni..
sangat simple and boleh ubah ikut citarasa masing2..




sebenarnya aku dh janji ngn senior aku..
nk bagi resepi triffle ni kt dia..
dr tahun lepas tak bg2 lagi..
so ni aku nk share dgn korang..
jom ikut chef TeN10 sediakan triffle!..
ewahh.. hahaha




bahan-bahan:

  • agar-agar + air  (rebus sampai semua agar2 cair)
  • tepung kastard 
  • susu cair
  • gula
  • strawberry (boleh gnti ngn buah2an cmpuran dlm tin aka cocktail)
  • whipping cream ( kl takde boleh ganti ngn jelly )


ini yg aku guna kt sini..kt mesia aku tak tau cmne..
selalu ada jual kt kedai kek lah..
cara-cara:


1 . rebus agar-agar sampai semua cair

2 . bancuh tepung kastard dgn sedikit susu cair


3 . bila agar2 semua dh cair masukkan bancuhan tepung kastard. jgn benti kacau nt berketul     and pastikan api perlahan


4 . masukkan gula secukup rasa

5 . tuangkan separuh kastard yg dh dimasak tadi atas kek yg telah disusun dgn strawberry atau pn cocktail


letak lapisan kek dlm bekas..jgn terlalu nipis dan
jangan terlalu tebal..




6 . tindankan lagi satu lapisan sponge kek, then tuang lagi separuh lebihan kastard atas tindanan kek tu


7 . bila kastard dh sejuk and keras tuang whipping cream yg telah dipukul guna hand mixer atas lapisan kastard tadi..
     
p/s : if guna jelly.. bncuh serbuk jelly dgn air panas.. then tuangkan atas tu..tp pastikan kastard td sejuk terlebih dahulu


8 . tabur strawberry or cocktail di atas.. nk cantik bleh la hias bagai2 lagi


9 . sejukkan dlm peti sejuk.. then bleh la telan.. 


p/s : sponge kek aku beli yg dh siap ye.. kl xde sponge cake roll cake pn bleh je.. 20 minit pn bleh siap bnda nih.. 


simple kan?.. so selamat mencuba (",)







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Sape tak nak awek pandai masak ?? ::

Assalamualaikum..


Sape xnak awek pndai masak??
sila angkat kaki !!
haha.. kompom tak dak yg angkt kn..
kl angkt jgak tu mmg pelik lah..
alien agaknye.. kahkahkah




tau x ape bnda tuh?..
inilah namanya triffle..
so ari ni aku nk buat triffle..
maklum lah exam dh abes kn..
so time utk aku men masak2 lah..
yeayyyy! party time.. hihi


nk resepi?..
nanti aku share di lain entry okeh..
jgn risau aku tak kedekut ilmu..
malah aku suka org try resepi yg aku kasi.. (",)


pic A

pic B
aku ngidam kuih seri muka sebenaqnya..
nk buat xckup bahan..
so cuci mata je lah..
harap2 ilang lah sket ngidam aku..huhu


kat ats tu ada 2 pic..
pic A and pic B..
ada perbezaan pada warna kuih seri muka tu kan..
pic A punya hijau berbeza dgn pic B punya hijau..


so..
aku nak tinggalkan korang dgn satu persoalan..


mana satu hijau daun pandan?
and mana satu hijau pewarna?



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Candle light dinner @ Marumatsu ::

Assalamualaikum.. (",)


hari ni rasa penat sket.. 
padahal xde la busy sgt pun.. 
tp rasa letih jekk.. 
maybe xckop mkn kot.. 
ke terlebih makan???..hahahh


balik kelas kul 4.30 mandi2.. 
tido2 aym 20 minit..
bangun..pegi kelas gubah bunga..
dan inilah hasilnya..






abes klas gubah bunga kul 6.40..
siap2 gi makan kt Marumatsu..
malam ni malas masak so mkn luar..
tbe2 rsa nak mkn mknn jepun kn..




lorr apesal bila upload je gmbr rotate ni?..
ahhh tgk je lah ea..
ni lah dinner aku mlm ni..
nasi ngn sup panas and ikan saba..




disebabkan lapar sgt..
smntara tggu nasi smpai aku telan la fries dulu..
x best sbb kt jepun takde sos cili..
yg ada hanyalah sos tomato yg masam..
nk xnk telan jugak lah kan..




telan sotong rebus ni..
sedap2..




pas makan wajiblah dessert kan..
nama bkn main lagi smpai aku tak ingt..
just ice cream + banana + chocolate syrup ..


pas makan gi beli belah barang dapur jap..




dah habis beli so belah la kan..
call taksi suruh antar sampai depan pintu hostel..
perut kenyang so..
time to SLEEP !!! haha oyasuminasai (>0<)



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, February 24, 2011

:: Awek impian?? ::

Assalamualaikum..(",)


aku belek2 belog aku tadi.. aku tgk stats >> traffic sources >> search keywords.. tau apa dia?... haha


agaknya aku ni awek impian malaya kot !! *masuk bakul angkat sendiri* muahahaha


then aku GoOgle image awek impian.. nahhhh keluar gambar ini.!!




aku tau ramai org minat minah ni kan?..
dan ini ..






nasib baik tak keluar gambar pelik2 huhhh.. 


ohh aku mmg suke tgk gmbar2 heliza tomey ni.. 
mcm2 gaya dia pose haa.. 


facebookaku.com


ohh ni gmbr aku.. 
nak tau kisah disebalik gambar ini?..
bleh klik kt facebookaku.com okeh..
bukan ape.. aku segan nk cakap..
kn korang kata aku perasan pulak.. 
ngeh.. ngeh.. ngeh.. 


p/s : gmbr aku tu ada sangkut paut ngn heliza tau !! hihi sje je mau kasi kontrovesi kn.. muahaha



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, February 23, 2011

:: Maafkanlah ::


Assalamualaikum (",) ..




Maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dada kuharap hanya
diriMu yang bertahta

hari ni takde mood sket.. 
abes klas kul 3 trus blah.. 
kepala berdenyut2 je.. 
trus terbongkang ats katil.. 
tu cerita petang td..

em..korang penah dgr lagu nih?..
ni kali ke brapa ntah aku dgr ari ni..
aku kalau dh suka satu lagu tu..
aku akan ulang2 dgr sampai lah aku rasa muak..

music dia best..
and plg penting lirik dia..
meh kita dgr sama2 and hayati lirik lagu ni..
layan~~

p/s : japg kalau ilham dtg.. ada idea.. aku update ea.. gomen ne.. 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, February 22, 2011

:: Angan2 Cik TeN10 ::

Assalamualaikum..


celik2 mata.. ohh da cerah!!.. ohh kelas pagi cancel.. ptg research.. pendek cerita ari ni ari untuk berangan.. huahua






budak mna ntah comel gile!! cantik kn dress buda tecik nih?.. combination purple pink .. korang suka tak?..


antara combination color yg aku suka adalah


purple + pink

macam gmbar budak tomey kt atas ni..


maroon + white


black + green

hurmm.. bleh pikir dah ni theme color utk wedding!! kahkahkah berangan tak mau2.. blurppp3.. udah2 ler tu.. kalau mak aku tau nih mesti dia akn ckap..

" ewah2.. hang tok sah dok berangan! kain batik pun tak penah pakai dok terketaq2 nak kawin..! "

aku ada jawapan best punya nk bg kt mak aku.. haha menjawab hang nohh..

" tak reti pakai kain batik takpa lagi mak.. kalau tak reti masak mau kebuloq laki bini.."

kuang3~ tak pasai2 kena sekeh pala.. ok! time utk cntinue layan Secret Garden.. shuhhh2.. pi main jauh2.. haha (>.<)

... eh sebelum tu .. apa combination color yg korang suka?.. 


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, February 21, 2011

:: Saya nk join bloglist Nelly The Strange ::


Assalamualaikum..(",)

ohh kenyangnye.. lepas makan nasi + tomyam ayam + telur dadar.. aku telan pulak strawberry + yogurt + madu.. alhamdulillah.. hihi.. baru ada tenaga sket nk menaip kn.. jom join ramai2 biar penuh bloglist si nelly nih.. (>.<)

http://nellythestrange.blogspot.com/2011/02/bloglist-nelly-strange.htmll

alamak.. kena pilih la pulak.. ada 3 kategori.. Otai, Sempoi and Cool *garu kepala*..

nelly.. kalau aku masuk tiga3 xbleh ka weyhh?.. haha tak pasai2 kena sekeh ngn nelly kang..

erkk nk masuk yg mana 1 ni weyhh?.. aku tanya korang lah yg selalu baca belog aku nih kan.. korang lg tau kan?.. 

ermm.. aku nk tag..


aku rajinkan diri jugak demi kau nih nelly.. haha (",) sekarang aku nk sambung layan cite Secret Garden.. cau cin cau~


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Mencintai or Dicintai?? ::

Assalamualaikum.. salam ceria di pagi hari !!! mmg ceria la aku sebab hari ni cuti !.. ohh seronoknya.. hihi


semalam tido awl.. xsempat blogwalking lama2.. bgn2 je aku melawat budak nakal yg tgah dalam dilema .. the topic was Mencintai or Dicintai ??..


buat org tersayang (>.<)


aku ada 1 quote best lah untuk topic nih..


If you love something, let it go. If it comes back to you, its your's forever. If it doesn't, then it was never meant to be.

tak kenal maka tak cinta.. kalau dh diri dicintai tak payah la nk jual mahal.. try je la layan dulu.. mana tau kot2 tersangkut kan.. 

orang yg tamak selalu rugi.. dok kejar sangat org yg kita cinta.. semakin dikejar semakin dia jauh.. last2 apa pun x dpt.. 

but then.. kalau mencinta dan dicintai dtg seiringan.. terbaik lah !!! tapi cinta tu xkn dtg tanpa usaha.. senang ja.. contohnya.. sorang mamat ni mmg suka gila2 kat sorang minah ni.. tapi sebab fikiran negatif ; dia suka aku ke?..kalau aku confess nak ke dia kat aku ni?.. and rasa malu, mamat ni pendamkan aje.. last2 melopong.. minah tu dh di grab dulu dah.. tak ke menyesal?.. so tak salah kalau mencuba.. lu pikir la sendiri..

itu pendapat aku lah.. so what about you?.. Mencintai or Dicintai??.. 


p/s : jawapan untuk Last entry adalah.. A : awek JEPUN and B : AWEK KOREA .. ramai jgak yg dapat teka.. so tahniah!!! adiahnya aku belanja ampa makan ais krim dalam mimpi.. ada yang jawab aku minah jepun celup lah.. ada yg pilih aku lah.. macam2.. btw thanks to all yg datang komen and memeriahkan belog aku yg tak seberapa ni.. (",)






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, February 20, 2011

:: Awek Jepun vs Awek korea ::

Assalamualaikum.. 
salam ceria di hujung minggu!... alhmdulillah hari dh rsa sihat sket.. 


dah lama aku stop watching korean drama.. so last night aku dh start tgk cita Secret Garden.. bru je smpi episod 3.. and so far best!!! 


hurmm.. awek korea vs awek japan.. aku rsa diorang ni muka sepesyen jaa.. 


tak yah cerita panjang lebar.. meh sini aku nk bg soalan cepu cemas kat hampa semua..


Picture A


Picture B
ampa nampak kan dua picture kt atas ni...? ok.. 


soalannya ialah :


Yang mana awek korea and yang mana awek jepun? 

kalau hebat cuba lah teka... aku nk sambung tengok cite Secret Garden.. bubye ~



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, February 19, 2011

:: Dunia Orang Takde Awek ::

Assalamualaikum..


Semalam masa tengah skype ngn incik bf.. tbe2 handphone dia bunyi.. mmbr dia ngah cari org nk men game.. tak tanya plak game ape.. but i guess DOTA lah.. 






aku tau dulu incik bf aku ni kuat men dota.. *betul x awk?* hahaha.. 


ade jgak aku terbaca kt mne ntah.. DOTA= Dunia Orang Takde Awek .. perghh hebat betul penangan dota ni ye.. 


aku selalu je dgr org sebut DOTA nih.. tp aku xpenah tau pn DOTA nih game yg mcm mana?.. best sgt ka men DOTA nih?.. kepada yg kaki game nih jawab jgn xjawab ea.. cecita kt aku sket.. 






p/s : .. merantau kt negara org ni ibarat menongkah arus sendirian.. semua sendiri.. but then.. ada satu masa aku rsa nk ade someone disisi.. nak2 time xsihat kn.. thanks sgt2 kt incik bf.. really understanding.. syg awk byk2!! hee *malu2*







Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, February 18, 2011

:: Menstrual pain ::



Menstrual Cramps Overview

Menstrual cramps are sharp pains in a woman's lower abdomen that occur when her menstrual period begins and may continue for 2-3 days.

Menstrual Cramps Causes

Prostaglandins are chemicals a woman's body produces that cause many of the symptoms associated with menstrual discomfort. The tissue that lines the uterus makes these chemicals. Prostaglandins stimulate the uterine muscles to contract. Women who have high levels of prostaglandin experience more intense contractions of their uterus and more pain. Prostaglandins may also be responsible for vomiting, diarrhea, and headaches that accompany painful periods. 

Menstrual Cramps Symptoms

In addition to cramps in the lower abdomen, a woman may also experience some of these symptoms with menstrual cramps: 
  • Lower back pain
  • Leg pain, radiating down the legs
  • Nausea
  • Vomiting
  • Diarrhea
  • Headaches
  • Irritability
  • Weakness
  • Fainting spells (in extreme cases)


disebabkan ini.. aku tak dapar focus on the last paper.. sakit gila mcm nk patah pinggang aku rsa.. kpd perempuan yg x mengalami menstrual pain ni anda patut bersyukur sgt2.. sebab sakit gila.. ada sesetengah org lenguh2 bdn je abdomen bwh x sakit.. tapi aku.. semua aku sapu.. so hari 1st mmg terlantar je lah ats katil..


sbb aku lmbt mkn ubat td.. effect ubat pn lmbt sket la.. nk tdo pn xleh terlalu sakit.. 

aku penah dgr jugak.. bnda ni akan hilang selepas berkahwin.. tp xsemua org cmtu.. aku harap2 bnda ni hilang lah pas aku kawin nt.. 

sape2 ade petua nk kurangkan sakit x?.. kl ada share2 lah ngn aku ea..


p/s : dah merdeka!.. exam dah abes.. xsabo nk tggu cuti musim bunga!!!hooraaayyyy 






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...