:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, July 30, 2011

:: Bahulu tok ::


Assalamualaikum..

lusa kita start puasa kan ?..
aku masih ingat lagi masa mula-mula belajar puasa dulu.. alaa puasa yang yok mangkit pagi seluk periuk.. tu pantun mak aku laa.. haha >.<

time aku sekolah rendah.. aku tak ingat darjah berapa.. 
yang aku ingat masa tu adik aku beru belajar puasa la..
aku dah puasa penuh dah time tu.. kakak contoh kan mesti kena tunjuk teladan yg baik utk adik2 kan.. wink2 haha >.<

lebih kurang dua minggu sebelum raya..
balik kampung buat kuih bahulu dengan nenek.. 
bau kuih bahulu tu memang sungguh menyelerakan.. nak2 time ngah berpuasa kan..rasa macam nak makan je semua.. sedap ooo makan bahulu masa panas-panas.. nak2 bahulu tok aku yang buat.. memang superb lah gua cakap lu !!

tapi aku tak tewas dengan nafsu.. hehe
yang tewasnya adalah adik aku..

aku tukang susun bahulu yang dah siap dibakar..
makin susun makin bertambah la kan patutnya..
tapi yang aku hairan.. kenapa aku rasa macam aku letak sepuluh tinggal 7 je.. mana lagi tiga ??

aku pun siasat ala-ala detektif conan..
rupa-rupanya adik dan cousin-cousin aku dok buat party kat tepi jelapang padi tok aku !!
padan la bahulu hilang.. kah3 >.<

aku dulu ?? aishh aku tak wat benda2 mcm tu.. hahah plg kuat pun aku kerap mandi je.. pastu langgah air kolah.. kih3..

elehh.. korang pun mesti penah buat jugak kan ?? haha baik ngaku cepat.. ! kih3 >.<
ke korang ade cite yg lagi best mase mula2 belajar puasa dulu ?? ce cite ce cite.. 




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

21 comments:

Tukang Karut said...

hik hik hik... aku dulu sambil menyelam air sungai, sambil meneguk... sampai kembung perut minum air keruh...

najihatussolehah said...

wah..smpai wat party..hehe...ade jgak cite2 macm tu...hehe...

ArulchelseA said...

dulu pg2 pukul telur buat bhulu..kih kih

Raji and Yeen said...

aku awal pose pown dah pose penuh..tp ader gak ar time g teguk air paip =.=

Wani said...

dulu masa kekecik pernah curik2 minum air . erkkkk , hehe

bunbun said...

haha yeke. leh caye ke tak wat? ;P

Cik TeN10 said...

TK

uihh.. TK minum air sungai ?? ntah2 sape2 melepas kat sungai tu ntah.. eeee hahaha >.<

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

ahaa.. tu la pasal.. patut la diorg senyap je sume.. rupa2nya ada agenda.. haha >.<

Cik TeN10 said...

Arul

tu lah.. dah lama tak buat.. sekarang ni main tunjuk2 je.. >.<

Cik TeN10 said...

Raji

ahaa.. bese la tu .. aku rasa ramai je yg teguk air.. kalau sblm ni mlas mandi tp time bulan puasa rajin pulak mandi sehari sampai 3,4 kali.. kah2 >.<

Cik TeN10 said...

Wani

penah jugak !! kih3 >.<

Cik TeN10 said...

bunbun

ye la.. time tu dah mula rasa sayang nk tinggal puasa sbb lawan ngn member sape puasa lg banyak dia menang.. haha >.<

muhamad hanif said...

bahulu tok sedap kan..


HAHAHAHHA,(tetiba je)

adan said...

ahahaha.. lawak gak entri ni..

aku ada banyak cerita gak.. tp pelan2 la.. nanti nak share kat blog aku...

zati embong said...

oh jat dulu asyik termakan je.xbatal2.haha

Ezay Hadry said...

dlu kecik2 selalu wat alasan nak muntah2..hahaha teruk

Cik TeN10 said...

hanif

erkk.. tok aku la.. hahahh >.<

Cik TeN10 said...

adan

gelak jgn tak gelak.. =)

okeh.. nanti ak pi baca and komen !! yeayy >.<

Cik TeN10 said...

jat

ahaa.. selalunya masa mula2 puasa mmg mcm tu.. asyk terlupa je kan.. kdg2 mse ngah masak siap rasa lagi ckup masin ke tak.. kah3 >.<

Cik TeN10 said...

Ezay

haha bese la budak2 kan.. mcm2 helahnye.. kih3 >.<

siti kektus said...

haha. aku siap main main masak2 lagi time bulan pose. agak tak matang lah waktu itu. hahaha :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...