:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Saturday, July 30, 2011

:: Crochet ::


Assalamualaikum..

hehe.. aku tau korang tengah seronok dibuai mimpi nan indah..

tatkala korang seronok lena diulit mimpi aku tengah buat ini..


crochet blanket in the making.. >.<

salah satu hobi aku.. mengait !!! 
aku kalau dah start buat menatang ni memang susah nak stop..
sampai tak makan aku dok belek menatang ni.. selagi tak abes benang selagi tu la sku tak stop..
ni benang dah abes.. tu yg stop jenguk blog pulak sementara tunggu subuh..

dah lama aku tak mengait.. ntah macam mana semalam tertengok video kat YouTube cara-cara nak buat crochet balnket ni.. nampak menarik.. tangan aku pun da start gatal2 nak mengait semula.. so tadi petang lepas class terus kayuh basikal pegi beli benang..

nak buat menatang ni kena teliti dan kena sabar.. bukan boleh siap seminit dua.. even orang yang pro pun ambik masa 4 hari untuk siapkan crochet balnket ni.. aku tak tau la bape hari.. tapi aku akan cuba siapkan secepat mungkin sebab tak sabar nak tayang dekat korang.. haha >.<

esok dah kena packing..! ! yeayyy !! sape bermurah hati nak belanja aku berbuka puasa ??




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

20 comments:

Benrauf said...

cantik. susah nak cari orang yang pandai mengait sekarang. pompuan sekarang menjahit pun tak reti.

ABU said...

skit mata aku tengok orang kait2 benang ni...tngan dia asyik begerak jak..hahahahah non-stop...

siti kektus said...

peh! tak caye pulak kau ni reti mengait. haha

aku pernah lah sekali belajar mengait dari mak aku. tapi hampeh, separuh jln aku tinggal, sebsb macam susah beno lah buatnya. =.=

ORLANDO AHMAD said...

baru nak mintak ngko blanje aku bukak posa...

ArulchelseA said...

bagi sy satu bleh ke.. kih kih kih

najihatussolehah said...

wah..tgok ja dah bleh wat..cayalah..sedap tidor nh pakai blanket tu..:)

adan said...

mak aku pun pandai buat mcm ko buat tu.. kait2..

Cik TeN10 said...

Benrauf

ahaa.. bnda ni kalau xde minat mmg xjd lah.. dulu masa kecik-kecik suke perhati mak sedara mengait.. dari situ la mula belajar.. :)

lagipun mak tukang jahit.. banyak belajar menjahit semua dr mak la.. >.<

Cik TeN10 said...

ABU

lol.. kalau tangan tak gerak macam mana nak siap.. haha ape daa ko nih.. >.<

Cik TeN10 said...

siti kektus

kenapa ?? tak percaya ?? hahahh

tak susah la.. bnda ni simple je sbnrnye.. tahu basic dia mcm2 boleh buat.. mmg mkn masa tp bila dah siap, tgk hasil tu rasa sgt berpuas hati tau.. >.<

Cik TeN10 said...

ORLANDO

aku balik jauh2.. patutnya ko la belanja aku.. hahah >.<

Cik TeN10 said...

Arul

tak boleh.. haha >.<

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

dh tau basic dia kan.. tengok step je.. pastu buat la.. ulang2 step yg sama je.. =) nak belajar ??

Cik TeN10 said...

adan

=) .. ko kena cari bini yg pandai kait jugak lah.. baru mak ko ade geng.. haha >.<

si para para said...

waa tak sangkan cik ten10 seorang yang kreatif... nak beli satu boleh tak.hehe

Cik TeN10 said...

si para para

ahaa.. mne ade.. ahaa nak siapkan 1 balnket ni mkn masa tau.. sy punya blom siap sepenuhnya lg ni..

najihatussolehah said...

nak2...tp tgn x berseni ni boleh ke..hehe..

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

kalau belajar mesti boleh punya !! nt kita jmpa ke boleh la ajr.. bulan puasa tak tahu nak buat ape kan.. boleh la kait alas meja ke ape ke.. =) ada jugak faedahnye kan..

zati embong said...

alamak fatin,mmg tabik spring jat dgn fatin tau.dahlah hbat masak,mengait pn pndai.hbat2!

Cik TeN10 said...

jat

ehh jat ni.. bkn fatin sorg je pndai mengait la.. ramai lg org leh wt bnda ni.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...