:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, July 24, 2011

:: I.K.E.A_Japan ::

Assalamualaikum.. (",)

senyum la sket di hari-hari minggu ni.. baru manis ang ang gitu.. hahahh

dulu-dulu aku memang minat sangat nak jadi interior designer..
dari kecik-kecik lagi aku suka nak menghias-hias rumah segala..
tapi aku tak tau macam mana aku tercampak kedalam dunia kejuruteraan ni..
pape pun minat aku tak terkubur macam tu je.. cewahh

antara tempat-tempat yang aku suka untuk berwindow shopping ialah

bahagian INETRIOR DESIGN .. macam IKEA ke..

rumah aku nanti aku nak design sendiri !!.. so sekarang ni aku suka la usha-usha mencari idea..
dan semalam aku sempat la usha dekat LOFT.. salah satu gedung famous dekat jepun ni.. so jom kita layan gambar okeh  >.<





perjalanan aku semalam bermula dari sini >.<
dia macam Petaling Street la jugak.. sepanjang jalan tu ada macam2 kedai yang menjual pelbagai barang..



ohh masa dok jalan-jalan tu terserempak dengan sekumpulan kanak-kanak tengah buat persembahan.. so aku pun stop la tengok kejap..


nest destination !! LOFT a.k.a IKEA Japan..!


tudiaaa.. dia mai dah.. kih3.. jom kita tengok apa ada kat dalam LOFT ni..


cantik kan rak buku ni.. kat Malaysia ade tak mcm ni ?? aku rasa tak penah jumpa lagi..


rak buku ini pun aku berkenan jugak.. kreatif sungguh orang jepun ni kan..


rak bulat ni pun comel..! aku memang berkenan warna putih ni.. >.<


hahh macam pokok krismas dah.. cantik jugak ni pun..!!


tempat letak payung.. comel sungguh !!


cantik kan sofa ni.. nampak macam santai gitu..


abaikan posing gedik ini.. kih3 >.<


ohh aku sangat suka sudut ni.. corak kat dinding tu memang cantik tertarik !!.. tambah plak rak kayu dgn jam kayu memang sesuai.. nak cat dinding ruang tamu macam ni jugak la kat umah nanti.. boleh ?? hihi


gedik lagi >.<


ini pun cantik.. tambah dengan daun-daun dalam pasu lagi.. lebih berseri-seri..

incik bf.. sila take note ya.. ini adalah pesanan khas diterbangkan jauh dari incik gepren.. saya nak beli perabot-perabot cantik macam kat atas ni.. kih3.. >.< abeh la terlondeh seluar incik bf.. kih3

tu je lah aku nak share kali ni ni.. till then.. >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 comments:

adan said...

kreatif giler orang jepun ni.. gambar last tu cantik tp susunan perabot nampak serabut.

ORLANDO AHMAD said...

ikea ni syurga utk peminat designing... kalo gua down waktu ngah carik idea projek gua suke gak pegi tempat2 cenggini... lelaki window shopping jugaa hehehe

Cik TeN10 said...

adan

sgt kreatif.. rasa mcm nak angkut ja perabot dr jepun bawak balik umah.. hihi >.<

Cik TeN10 said...

ORLANDO

ahaaa.. betul3 !! terasa sgt heaven bila dapat cuci mata kt tempat2 mcm ni kan.. >.< oh ye ?? ingtkn lelaki xsuka window shopping segala.. kih3

siti kektus said...

aku tak kreatip. komfem rumah berserabut bila dah kawen nanti.


owh, skarang pon dah serabut. -_-'

H.J said...

nk kirim satu..blh ke.?bawak balik

siti kektus said...

ha, kalau tak doplohsatu, doplohtujuh kot. haha

amek kau, tua betul aku kasi. :p

zati embong said...

fatin,semua cntik 2.haha xleh blah betul..tp mmg cantik pn.hihi

najihatussolehah said...

ske2...yg ske tulah selalunya mahal...huhu..

Asrul "iLham" Sany said...

bile le agaknya saya boleh ke sana jugakkk...

;D

Cik TeN10 said...

siti kektus

xpe.. nt ko kawin ko minta r opinion laki ko.. lelaki ni kreatif sbnrnya cuma dia malas ja nk tunjuk bakat terendam.. haha >.<

jgn serabut2 sgt nanti pakwe lari wehh.. hahah ^^

Cik TeN10 said...

H.J

bawak balik mesia?? haha jenuh usung la aku.. >.<

Cik TeN10 said...

siti kektus

haha.. aku tau ko jeles dengan kemudaan wajahku kan.. kih3 >.<

Cik TeN10 said...

jat

ape yg xleh blah tu jat ?? mmg cantik.. fatin tersgt2 lah berkenan.. >.< rasa mcm nk angkut bawak balik mesia ja.. hahahh

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

xpe.. spend lbh sket je asalkan berpuas hati.. bnda2 mcm ni bukan nak beli selalu.. >.<

Cik TeN10 said...

Asrul

dtg la.. MAS selalu je buat promo.. tiket KL ke Narita one way RM690 termasuk tag..! sgt2 murah tau.. >.<

ash said...

sy perabot2 xpndai plih..duk usha duta perabot kat ats tu je hehe

Cik TeN10 said...

ash

xpe2.. biar sy pilih.. awk sediakan duit je la.. hihi >.<

♥ p a a n i ♥ said...

ko study kt jepun kee???? bestnyaaa!!

AmirahAimi said...

cni pon ada la ikea weh.belah2 osaka nie byk.ikea ke loft ke.like both ;)

Cik TeN10 said...

paani

a'ah..hihi >.<

Cik TeN10 said...

Aimi

sgt suka perabot2 kt loft..! kreatif aku rsa kt mesia xde.. kan2?? >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...