:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Monday, July 25, 2011

:: Kimono ::

Assalamualaikum..

kalau kita pakai baju kurung.. orang jepun pakai kimono..
nampak cute je kan pakai kimono.. tapi susah nak pakai tau.. and take time.. takleh pakai sendiri.. kena org tolong pakaikan.. pakai kimono xleh nak jalan lelaju.. kena susun atur langkah ayu-ayu kalau taknak gigi rongak cium lantai.. baju kurung ?? saruk je kan.. mudah dan selesa..

ada banyak jenis kimono ni.. selalunya dipakai time formal occasion dan jugak wedding..


ini typical kimono untuk lelaki.. tak banyak sangat pilihan warna.. selalunya ada warna biru, hitam, brown, grey dan putih.. lelaki punya kimono plain je..


ini pulak kimono untuk wanita.. wanita punya kimono meriah sket.. ada macam corak dan pilihan warna.. typical corak adalah bunga sakura lah.. >.< 
fashion wanita tak lengkap lah tanpa accecories kan.. macam2 ade.. antaranya ialah macam kt gambar bawah ni..


comel kan ?? accecories kt kepala dia tuh..

aku blom penah try pakai lagi.. one day aku akan try jugak..! dan semestinya nak bergambar sambil menggayakan kimono kan..!  hehe >.<


untuk kanak-kanak pun ada.. comel kan ??..

kanak-kanak perempuan akan pakai kimono pada 3 March untuk pergi temple.. manakala kanak-kanak laki pulak pakai pada 5 May.. ni kira macam adat resam diorang lah.. 

aku pun tak pasti ape tujuannya.. tapi aku rasa mak bapak depa bawak pi doa tak mau bagi budak-budak tu keras kepala kot bila besar nanti.. hahahh >.< memandai je aku kan..

tu je lah serba sikit pasal kimono.. nak cite panjang2 aku pun bukan tau sangat.. lain la kalau aku orang jepun kan.. kalau korang nak tau lebih2 search sendiri je la.. kuang3.. >.< burok beno perangai.. dah2.. aku stop sini.. wink2 !! >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

22 comments:

ash said...

tgk org jepun pkai kimano msti slow motion je jln..

muhamad hanif said...

waahhh,

belikan aku kimono sepasang, nak buat baju melayuu..




AHAHAHAHAHAAH

Ezay Hadry said...

nak jalan pun susah klu pakai kimono..tengok dalam video dorung jalan memang segan2 je nampak..hahaha
nice2 info cikTen..

cik ayin said...

sopan je jalan kalo pakai kimono nih

♥ p a a n i ♥ said...

aii kiutnyaaa. tingin nk pakai!! :D

vampire's lovex said...

nak satu kimono!!!

mesti jalan macam tersekat sekat je kan..hahaha...

sebab tu jepun jalan langkah kecik kcik je ek...

Cik TeN10 said...

ash

jalan terkepit-kepit je tu pasal la slow.. >.< awk nk try ?? haha

Cik TeN10 said...

hanif

tak penah dibuat org ko tahu tak ?? hahah >.<

H.J said...

nak tngok cikten pakai kimono..ada gambar ke?haha

Cik TeN10 said...

Ezay

tau xpe.. terkepi-kepit.. ketam yg jalan senget tu pn jalan lg laju gamaknye.. kih3.. >.<

Cik TeN10 said...

cik ayin

sopan dan lembap.. hahaha >.<

Cik TeN10 said...

paani

a'ah.. tgk budak2 pakai cute sgt2.. tmbah ngn pipi dorang yg merah2 tu lg cute !.. mcm nk culik je budak tu.. haha >.<

Cik TeN10 said...

vampire's lovex

ko search kt google je yg.. mesti byk.. pastu save buat dekstop background !.. hahahh

ahaa.. jalan terkepit-kepit..

a'ah.. tu salah satu sebab r org jepun punya cara jalan len dr kita.. >.<

Cik TeN10 said...

H.J

blom penah try lagi so xde gambar.. hehe >.<

WuMing said...

Memang banyak step laa kan pakai Kimono ni...

Cik TeN10 said...

WuMing

yup.. kalau pakai time summer mau setimba peluh.. haha >.<

siti kektus said...

kau patot try satu pastu tepek gambar kat sini.
pastu boleh aku kritik byk2. haha




^^

ash said...

ok..6ti kawin pkai kimono..set! hehe

Cik TeN10 said...

siti kektus

nanti2 lah aku try.. aku tggu incik bf dtg sini.. nk try sesama.. hihi
>.<

Cik TeN10 said...

ash

xnk.. dh la panas.. nk pakai kimono lak.. kang berasap ats pelamin.. pkai time shooting utk wed album ok lah... =)

Hanamiko Sakura said...

bila tgok bdak2 pkai kimono,, teringat cerita oshin...

Cik TeN10 said...

Hanamiko

a'ah.. cite oshin tu dh lama tu.. mak aku dulu pun layan cite oshin.. >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...