:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, July 28, 2011

:: Cuak lagi ::


Assalamualaikum..

lebih kurang pukul 5 petang tadi.. aku masih di lab.. tiba- tiba

tinggg tanggggg tingggg tonggggg.. ( bunyi loceng lah !! )
tandanya ada pengumuman lah tu..

" Attention please.. pengumuman tergempar !! "

" gempa bumi magnitud 5 dijangka berlaku dalam masa 10 saat dari sekarang.. anda diminta mengambil langkah berjaga-jaga agar tidak berlaku sebarang kemalangan.. sekian harap maklum.."

aku sambung buat keje aku.. tu hanyalah test je lah..!! bukan gempa betul2.. haha >.< 
tapi kan... sejak kebelakangan ni kerap jugak gegaran berlaku.. aku agak pasti akan ada gempa bumi lepas ni.. sebab tu pihak kolej ni dok buat macam2 langkah berjaga-jaga.. 


aku doa je la.. harap2 gempa bumi tu berlaku time aku dah selamat sampai M'sia.. cuak kot sorang-sorang ni.. dah la aku sorang je kat 3rd floor..

trauma gempa bumi 11 March hari tu pun tak hilang lagi tau.. masih segar di ingatan tatkala aku berlari turun tangga macam orang mabuk dari 3rd floor.. nasi yang aku tengah jemput untuk suap ke mulut tu entah ke mana hilang aku pun tak tau.. sedar2 je tangan aku dah kering.. haha >.<

tapi tu lah pengalaman yang paling takut yang pernah aku lalui sepanjang aku hidup di bumi ni.. pengalaman yang takkan pernah aku lupakan sampai mati.. 

korang ada tak pengalaman yang paling menakutkan ??? 
ce cite ce cite.. >.<



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

26 comments:

ORLANDO AHMAD said...

pengalaman menakutkan?

hmmm gua mati...

tapi dalam mimpi...

Tukang Karut said...

dikejar orang gila dalam mimpi jugak...

ORLANDO AHMAD said...

hmm sudah tentu eksiden teruk beberapa tahun dulu... itu kot yg paling menakutkan... kalo setakat bersunat tu tak ngeri plak...

Asrul "iLham" Sany said...

gile cuakkk...

ArulchelseA said...

asyik cuak je ni...sy pun tgh cuak ni...kih kih kih

chemay said...

takut betul dengan bencana alam
:(

teyn teyn said...

kite takde ag pengalaman macam awak. semoga awak sentiasa selamat drpd sgala bencana ye.

muhamad hanif said...

pengalaman saya ?

Errr, bila ayah nak sebat dengan talipinggang..


AAHHAHAHAHA

si para para said...

pengalaman...yang takut..emmm kemalangan...emmm tapi masih ada yang takut...sampai tak boleh nak sebut...


harap kamu baik2 di sana...

emm cik ten10..malu la nak cakap... tapi nak jugak.. nak kirim baju made in japan boleh tak..yang ada tulisan dia.kalau tak boleh tak pe.hehe
:)

Far8 budak baik said...

hahahahaha aku penah gak hari tu
kat KL..gombak..mmg rasa lahh..
time tu aku tgh mkn nasi
ngan ayam..tapi nasi ade je..
ayam hilang..hahahahahaha

Cik TeN10 said...

ORLANDO

gua lagi takut sbb gua mimpi mak gua mati dlm mimpi.. risau woo.. dh la gua dok jauh.. banyak hari jugak gua termenung teringat pasal mimpi tu.. tp nseb baik xde ape2..

Cik TeN10 said...

TK

ahaa.. masa mimpi tu mesti dok terkejal2 ats katil kan.. jatuh katil tak TK ?? hahahh >.<

Cik TeN10 said...

ORLANDO

ahaa.. aku rasa semua orang ade pengalaman accident.. aku pun penah gak.. tp xde la truk... jatuh longkang masa mula2 pandai nek beskal time kecik2 dulu je.. bantai kayuh laju2 pastu tak reti stop.. longkang r jwbnya.. kah3 >.<

Cik TeN10 said...

Asrul

ahaaa.. mmg cuakkkk >.<

Cik TeN10 said...

Arul

ahaha.. ye la.. cuak ooo gempa bumi nih.. >.<

Cik TeN10 said...

chemay

tu lah.. bumi memberontak.. menggoyangkan segala isi bumi..

Cik TeN10 said...

teyn teyn

amin.. insyaAllah.. thanks dear .. =)

Cik TeN10 said...

hanif

ahaa.. ni mesti keras kepala tak pun nakal kan.. kah3.. >.<

Cik TeN10 said...

si para para

wahh.. sampai tak leh nak sebut..

insyaAllah.. amin.. =)

Cik TeN10 said...

Far8

ohh itu tak sekuat gempa yang aku rasa.. tp at least kau ade la pengalaman merasa gegaran gempa bumi tu.. amacam ?? mesti cuak kan.. nak2 kl dok bangunan tinggi.. bangunan kt M'sia cuakk woo sbb xtahan gegaran..

jap.. ayam kau gi mana ?? kau lari bawak ayam ke ?? hahahh >.<

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg kerap jadik jishin banyak berpusat kt ibaraki or fukushima,mmg fobia kes jishin 11 march rasanyer benda paling takut jadi kat ai.....x nak lalui sekali lagi....

Cik TeN10 said...

Sy lagi la akak.. 11 mac tu pusat gempa bumi kat tempat saya.. Goyang tahap nk tercabut pokok2 semua.. Time tu pk antara hidup ir mati je.. Dh tak tau nak lari mana.. Semua goyang2.. Bangunan semua terhuyung hayang..

siti kektus said...

haha.
mentang test, dia wat tak tau pulak. :p




pengalaman menakutkan ea, ha dengar bunyi anjing malam2. hoho ^^

Cik TeN10 said...

siti kektus

ahaa.. ye la.. org len sume wat dekk je xkan aku sorang2 nak lari pulak kot.. haha ;p

alaa baru dgr bunyi anjing menyalak.. aku kena kejar trus.. anjing tu nmpak je kecik dan comel tapi lari laju nak mampos.. mcm nk luruh jantung aku kna kejar.. haha >.<

ABU said...

bahaya dowh..

Cik TeN10 said...

ABU

agk bahaya la tapi naseb bek xde pape.. semua ok je.. >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...