:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Wednesday, July 27, 2011

:: Nak cenderahati from Japan tak ??? ::


Assalamualaikum.. >.<

.....

aku ada satu teka teki untuk korang semua.. teka tekinya berbunyi begini..

" Kenapa penggali kubur tak pakai spenda ?? "

ini soalan teka teki budak tadika ni.. kalau ampa rasa ampa hebat berbanding budak tadika silalah jawab !! teka teki ni gila2 sket tapi jawapan dia logik.. haha >.<

aku ada cenderahati untuk orang pertama yang dapat jawab teka teki ni tepat dengan sekali tekaan sahaja.. ok?? sila tinggalkan jawapan anda di ruangan komen.. 

teka teki ni akan ditutup bila ada seorang yang dapat jawab teka teki ni dengan betul.. ada faham ?? kih3

satu sahaja cenderahati disediakan.. so siapa cepat dia dapat !! 

sekian harap maklum.. 

.....

penah dengar tak lagu Freedom..
lagu from Maher Zain ?? ya.. aku tau lagu ni dah agak lama..
tapi lagu ni asyik menjadi tatapan gegendang telingaku saban hari..
aku suka sangat.. ntah kenapa.. jom layan !!



p/s : saja aku nak menceriakan sket blog seposen aku ni.. dan aku bergembira untuk membaca jawapan yang macam2 dari korang semua.. so selamat mencuba !! >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

23 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nangesss tataw answer uwaaaa~

skandaLdariLangit said...

apakah soalan ini? ska pn xdpt jawab. huhu

WuMing said...

Soalan teka teki macam ni pun ada.... Pening jugak nii...

ORLANDO AHMAD said...

laaa

gali kubur ape jadah pakai spenda...

gali kubur pakai cangkul laaaa

ORLANDO AHMAD said...

betol tak?

gua slalu gali kubur, jawapan berdasarkan pengalaman ni...

pakai spenda atau tak itu jangan tanya hahahah

ORLANDO AHMAD said...

tapi zaman skang kadang2 guna traktor utk gali kubur...

Cik TeN10 said...

ORLANDO

tahniah2 !! anda memang hebat !! haha.. >.<

Hanamiko Sakura said...

dah ada pemenang ke?? ala... baru nak jawab..=(

adan said...

wei.. aku baru nak jawab..! orlando cepat sgt.. tak kira..! aku nak jugak cenderahati dari jepun tu... peliss...

ORLANDO AHMAD said...

kah3... gua memang legend... untung la sape2 buat gua jadi pakwe...

p/s: gua dah email alamat

ORLANDO AHMAD said...

owh nanti ade masa gua buat entry celebrate kejayaan gua ni hahahha

aleen aiden said...

ha3,komen dari orlando memang siot!
alin da gelak2 bace.macam mane die bley tau permainan nya d ctu?cis2!

orlandi dapat ape?nak kongsi ngan die bley?hi3 :P

Cik TeN10 said...

ahaa.. ORLANDO adalah pemenangnya !! tepuk tangan sket !! pap2 !! >.<

H.J said...

cik ten..tak de adiah dah ke??nk adiah jepung ni..haha

ORLANDO AHMAD said...

well...

najihatussolehah said...

ala dah ada pemenang dah...hehe..

p/s;fatin td aq nak beli buku yg ang pesan tu...abes la plak..huhu...nanti aq try tang len plak...

Tukang Karut said...

ala.. satu je ke cenderahatinya... cenderamata tak ada ke? cenderatangan ke...

Asrul "iLham" Sany said...

kahkahkah cam seksi je soklan ni...

;D

muhamad hanif said...

ala,

takdapat lah aku kimono mcm ni..

Ezay Hadry said...

ala..ezay tau jawapan tapi dah terlambat..hehe

bab2 GA je cepat kan..aiyooo

si para para said...

dah sampai malaysia ke ni cik ten10..

siti kektus said...

eleh, ni soklan small the matter. *jeles sebab tak jawab awal2*


cis. terlepas pulak aku nak menang cenderajiwa dari kau ni. mana tahu but yg lawa tu ke kan. haha :p

d_LA said...

x aciiiii... xsmpt jwb..huhu..dla dh pos taw, tp nt xyahla wat entry ke apa taw..malulah..bnda biase je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...