:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Thursday, July 14, 2011

:: Padan muka aku ::

Assalamualaikum..

alhamdulillah dah langsai hutang puasa..(",)
tinggal lebih kurang 2 minggu je lagi Ramadhan bakal menjelma..
sape yang belum langsai tu cepat2 la ea..



tart nenas !! 
ini lah kuih raya yang paling aku suka..
tiap-tiap tahun mmg aku tak kan miss untuk buat kuih ni..
tapi tidak untuk tahun ni.. huaaa tahun ni merupakan julung kalinya aku terpaksa beraya di perantauan.. huhu

" hang balik tak raya ni ? "

" kalau balik pun aku tak dan raya.. "

" takpa la.. balik puasa dh la.. hang buat la kuih raya siap-siap.. kalau hang tak balik sapa nak buat kuih raya?.. "

amboi3.. pandai adik aku mengatur.. dia suruh aku balik semata-mata nak suruh buat kuih raya je ?? kejam bangat !! huhu

sedih ooo.. kalau rajin aku hantar la gambar dan ucapan kat Berita Harian punya Salam Perantauan tu.. korang usha2 la nanti kot2 terselit gambar aku kan.. haha ^^

aku dok bebel panjang2 ni.. actually aku nak cakap yang aku lapaq tart nenas !!!!!

p/s : ini lah antara salah satu pengorbanan bila study kt oversea.. padan muka aku !! wakaka


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

17 comments:

ArulchelseA said...

wa mau satu itu tat nanas..kih kih

atien said...

suka jugaaakkkk!!!! buat la kat sinii!!!! boleh la kami p beraya nantiii!!! ^_^

Cik TeN10 said...

Arul

kat Google banyak.. amik la sume pun.. kih3

Cik TeN10 said...

atien

bleh je nk buat.. tp ade ke jem nenas kt nihon ?? xpenah jmpe plak.. huhu

zati embong said...

dulu selalu rs best tgk slam2 perantauan tau.hihi.pdahal xtahu cane rasa raya jauh dr family.

Cik TeN10 said...

jat

ahaa.. org yg tgk mmg best.. yg merasa tu merana.. huhu dulu fatin pn suka tgk salam perantauan tu.. nah.. sekarang turn fatin plak merasa.. huhu

adan said...

sabar je la.. tp tart nenas sedap wooo... aku suka..!

ash said...

beshnye tat nenas..nk order leh hehee

najihatussolehah said...

ala..x leh la nk pi meraya...

cik ayin said...

ohmai...peberet kueh

Cik TeN10 said...

adan

mmg sedap..!!

Cik TeN10 said...

ash

lohh.. nk order plak.. ingtkn nk tlg poskn.. huhu

Cik TeN10 said...

najihatussolehah

ehh gi je la.. mak ade je kt umah.. hihi ^^

Cik TeN10 said...

cik ayin

peberet i jugak !! =)

d_LA said...

tart nenas ni mmg menu wajib raya gak ni..nt share la pngalaman beraya kat sana camne yer..sila bertabah..huhu

d_LA said...

fa10..lupe nak mintak address boleh??send kat email dla yer..

kertaslukisan@gmail.com

Cik TeN10 said...

d_LA

ahaa.. pengalaman beraya kat lab.. nt fatin tempek gambar lab yg berserabut tu ekk.. org raya dgn ketupat rendang n kuih segala.. fatin beraya dengan mesin dan litar2 serta wayar yg berserabut.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...