:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, July 17, 2011

:: Apa pun tak boleh !! ::


Assalamualaikum..

semalam aku keluar ke Sendai..
ada festival gabungan 6 negeri di sebelah utara Jepun.. 
festival ini diadakan buat pertama kalinya sempena untuk menaikkan semangat rakyat Jepun setelah dilanda bencana Tsunami dan gempa bumi pada Mac lalu..

ada pertunjukan.. perarakan.. dan macam2 lagi..
aku pergi dgn niat untuk melihat pertunjukan segala.. tapi sebaliknya yang berlaku.. langsung tak dapat tengok ape2.. apa pun tak boleh..!

sebabnya... lihat ini..

video

aku terperangkap dlm lubuk manusia.. berhimpit-himpit.. 
ada la dekat sejam terlekat kat situ.. 4,5 orang jugak pengsan masa tengah berasak-asak tu.. yang baru nak datang yang dah nak balik.. 

daripada pemerhatian aku.. yang kuat menolak dan mencelah adalah golongan mak cik - mak cik tua.. susah jugak kan kalau dah terlebih sihat ni.. dia kira nak tolak orang ja.. 

aku sempat snap gambar orang tengah bersesak-sesak je.. so layan je la ea..










bila dah terlepas dari sesak.. sume serbu convenience store terdekat..line up untuk beli air..


masa on the way nak gi aku terjumpa watermelon..
mahal tak mahal.. sebiji 1500 yen = RM 57 !! telan air liur je la.. haha



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

20 comments:

bunga said...

wooo..mahaalnyer..hhaaa

Far8 budak baik said...

pehhh kauuu jalan-jalann
sumpahh tak ajkkkk..
nk ikut gakkk..
tolg smpai salam aku
kat doremon ehhh..
bawa ole2 tuk aku bolehh..
hahahaha

ArulchelseA said...

best la jenjalan kih kih kih

zati embong said...

wahh mahal gile tembikai!

kalau jat tgk konsert kat jepun xthulah cane nk imagine diorg dtg ramai2 cm2.hihi

Ezay Hadry said...

mahal nye timunChina (tembikai la tuh)...hehe
himpit giler ni...semangat kan orang sane..respect2

sifu im said...

best ke g sendai??asal aku x jmpe pon ngn ko semalam??haha

nelly said...

mahalnya ..tapi ,kalau berbaloi ok ..haha !
:)

Cik TeN10 said...

bunga

ahaa.. nk beli pn pk banyak kali.. hihi ^^

Cik TeN10 said...

Far8

okeh.. nt aku pesan kt doraemon suruh bawak ole2 tuk ko.. hahahh ^^

Cik TeN10 said...

ArulchelseA

jalan2 mmg best.. tp kena berhimpit2 tu yg tak best tuh.. huhu

Cik TeN10 said...

jat

memang pun !! sgat mahal tp sgat manisss !! ^^

ahaa.. berhimpit-himpit mcm sardin dh.. tak sangka nk sesak smpai mcm tu skali.. huhu.. salah satu pengalaman yg xkn dpat dilupakan.. ^^

Cik TeN10 said...

Ezay

sgt berhimpit2.. a'ah.. diorang mmg semangat.. yg plg respect skali.. diorg ni support sesama sendiri..

Cik TeN10 said...

sifu im

best !! kau kurus sangat kot.. tenggelam dlm lubuk manusia kot.. tu pasal aku xnampak.. haha ^^

Cik TeN10 said...

nelly

emm.. pk byk kali jugak la kl nk beli pn.. haha

mOon jOhari said...

....Ouhhh...ramainya....tp tengOk mcm enjOy ja....hmmm bulan depan dah posa....berlambak la tembikai...cian hang....sabaQ naaaa.....

Cik TeN10 said...

mOon

org Jepun ni mmg bersemangat waja..! ahaa.. sabar2.. huhu

siti kektus said...

siap berdukung bagai~


balik malysia baru makan lah tembikai tu. hehe :p

Cik TeN10 said...

siti kektus

ahaa.. terlampau sesak..

tu la pasal.. nmpak gayanya tahun depan la baru bleh makan tembikai.. huhu

Hanis MY said...

okla tu ada jugak memori...

Cik TeN10 said...

ahaa.. memori kena himpit2 mcm ikan sardin.. sesak nafas dibuantnye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...