:: Nak hadiah cute2 klik la sini (",) ::

Sunday, July 31, 2011

:: Aku nak balik yeayy !! ::


Assalamualaikum..

hari ni aku bangun awal.. semangat nak packing nih..
tapi niat tu terbantut sebab tersangkut kat blog pulak..

setakat ni aku baru packing passport + electronic ticket je.. ehh packing ke tu ?? kah3 >.<

aku tengah mencari-cari sape leh datang amik aku kat KLIA.. huhu
maklum lah budak2 uni kan tengah bercuti sekarang so member2 aku semua kat kampung lah..
lagipun hari 1st puasa aku sampai kan.. mesti semua sibuk nak berbuka dengan faimily kan..

malam ni aku gerak ke Narita.. esok pagi sampai Narita..
aku mandi tukar baju pakai cantik2 sikit.. check in luggage pastu pusing2 la kat airport kejap..
kul 10.30 am depart.. dijangka sampai 4.45 pm.. 
doakan aku selamat sampai ya.. =)

ohh kalau esok puasa malam ni dah start solat terawih la kan.. selamat berterawih dan menjalani ibadah puasa buat semua (",) .. semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua.. 



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, July 30, 2011

:: Bahulu tok ::


Assalamualaikum..

lusa kita start puasa kan ?..
aku masih ingat lagi masa mula-mula belajar puasa dulu.. alaa puasa yang yok mangkit pagi seluk periuk.. tu pantun mak aku laa.. haha >.<

time aku sekolah rendah.. aku tak ingat darjah berapa.. 
yang aku ingat masa tu adik aku beru belajar puasa la..
aku dah puasa penuh dah time tu.. kakak contoh kan mesti kena tunjuk teladan yg baik utk adik2 kan.. wink2 haha >.<

lebih kurang dua minggu sebelum raya..
balik kampung buat kuih bahulu dengan nenek.. 
bau kuih bahulu tu memang sungguh menyelerakan.. nak2 time ngah berpuasa kan..rasa macam nak makan je semua.. sedap ooo makan bahulu masa panas-panas.. nak2 bahulu tok aku yang buat.. memang superb lah gua cakap lu !!

tapi aku tak tewas dengan nafsu.. hehe
yang tewasnya adalah adik aku..

aku tukang susun bahulu yang dah siap dibakar..
makin susun makin bertambah la kan patutnya..
tapi yang aku hairan.. kenapa aku rasa macam aku letak sepuluh tinggal 7 je.. mana lagi tiga ??

aku pun siasat ala-ala detektif conan..
rupa-rupanya adik dan cousin-cousin aku dok buat party kat tepi jelapang padi tok aku !!
padan la bahulu hilang.. kah3 >.<

aku dulu ?? aishh aku tak wat benda2 mcm tu.. hahah plg kuat pun aku kerap mandi je.. pastu langgah air kolah.. kih3..

elehh.. korang pun mesti penah buat jugak kan ?? haha baik ngaku cepat.. ! kih3 >.<
ke korang ade cite yg lagi best mase mula2 belajar puasa dulu ?? ce cite ce cite.. 




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Crochet ::


Assalamualaikum..

hehe.. aku tau korang tengah seronok dibuai mimpi nan indah..

tatkala korang seronok lena diulit mimpi aku tengah buat ini..


crochet blanket in the making.. >.<

salah satu hobi aku.. mengait !!! 
aku kalau dah start buat menatang ni memang susah nak stop..
sampai tak makan aku dok belek menatang ni.. selagi tak abes benang selagi tu la sku tak stop..
ni benang dah abes.. tu yg stop jenguk blog pulak sementara tunggu subuh..

dah lama aku tak mengait.. ntah macam mana semalam tertengok video kat YouTube cara-cara nak buat crochet balnket ni.. nampak menarik.. tangan aku pun da start gatal2 nak mengait semula.. so tadi petang lepas class terus kayuh basikal pegi beli benang..

nak buat menatang ni kena teliti dan kena sabar.. bukan boleh siap seminit dua.. even orang yang pro pun ambik masa 4 hari untuk siapkan crochet balnket ni.. aku tak tau la bape hari.. tapi aku akan cuba siapkan secepat mungkin sebab tak sabar nak tayang dekat korang.. haha >.<

esok dah kena packing..! ! yeayyy !! sape bermurah hati nak belanja aku berbuka puasa ??




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, July 29, 2011

:: Tahniah !! ::

Assalamualaikum..

" Ehh kau ni mamai ke hape ?? kau tahu tak Malaysia kalah ?? tahniah hape ke bendanya woii !! "

walaupun pasukan Malaysia kalah.. tapi aku tetap nak ucap TAHNIAH buat pasukan Malaysia kerana telah berusaha bersungguh-sungguh.. 

mungkin kali ini nasib tak menyebelahi kita.. bukan rezeki kita.. menang kalah adat dalam pertandingan.. 
kalah hari ini bukan bererti kalah buat selamanya kan.. sape tahu next time pasukan kita pulak berada di atas kan..

pedulikan mereka-mereka yang hanya tahu komplen tapi satu hape pun tak laku..
sekian.. ualasan ringkas dari Cik TeN10 >.<

p/s : hari ni last class !! yeayyy !!



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, July 28, 2011

:: Cuak lagi ::


Assalamualaikum..

lebih kurang pukul 5 petang tadi.. aku masih di lab.. tiba- tiba

tinggg tanggggg tingggg tonggggg.. ( bunyi loceng lah !! )
tandanya ada pengumuman lah tu..

" Attention please.. pengumuman tergempar !! "

" gempa bumi magnitud 5 dijangka berlaku dalam masa 10 saat dari sekarang.. anda diminta mengambil langkah berjaga-jaga agar tidak berlaku sebarang kemalangan.. sekian harap maklum.."

aku sambung buat keje aku.. tu hanyalah test je lah..!! bukan gempa betul2.. haha >.< 
tapi kan... sejak kebelakangan ni kerap jugak gegaran berlaku.. aku agak pasti akan ada gempa bumi lepas ni.. sebab tu pihak kolej ni dok buat macam2 langkah berjaga-jaga.. 


aku doa je la.. harap2 gempa bumi tu berlaku time aku dah selamat sampai M'sia.. cuak kot sorang-sorang ni.. dah la aku sorang je kat 3rd floor..

trauma gempa bumi 11 March hari tu pun tak hilang lagi tau.. masih segar di ingatan tatkala aku berlari turun tangga macam orang mabuk dari 3rd floor.. nasi yang aku tengah jemput untuk suap ke mulut tu entah ke mana hilang aku pun tak tau.. sedar2 je tangan aku dah kering.. haha >.<

tapi tu lah pengalaman yang paling takut yang pernah aku lalui sepanjang aku hidup di bumi ni.. pengalaman yang takkan pernah aku lupakan sampai mati.. 

korang ada tak pengalaman yang paling menakutkan ??? 
ce cite ce cite.. >.<



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, July 27, 2011

:: pinjam buku tak cakap ::


Assalamualaikum..


1st of all.. mari kita berikan tepukan gemuruh buat ORLANDO AHMAD
kerana telah berjaya menjawab teka teki CiKTeN10 dengan jayanya..


tahniah !! 

sape2 nak tau dengan lebih lanjut pasal penggali kubur pakai spenda ke tak boleh lah menemubual beliau ye.. kahkahkah.. aku gurau je.. jangan gi tanya betul2 plak kang tak pasal2 aku kena sekeh dengan beliau. kih3 >.<

memang ade satu je cenderahati.. cenderamata ke cenderatangan takde ye Tukang Karut .. hehe >.<
kepada yang tak sempat nak jawab tu jangan la sedih2 ye.. lain kali aku buat lagi k.. =)

ok dah.. tutup cerita pasal teka teki

.....

dulu masa Form 4 aku suka Add Math..

satu pagi.. 

" ehh ??! mana pergi buku latihan Add Math aku ni .. rasanya semalam aku tak bawak balik hostel.. macam mana ni.. satgi dah kena hantar.. adoiii ! " aku mengomel sendirian sambil terus selongkar rak buku aku kat belakang kelas..

tiba - tiba ada suara garau dari belakang..

" weh.. sorry weh aku pinjam buku latihan Add Math hang semalam.."

" baguihhh !! pinjam dulu baru habaq !.. " 

haaa.. kan dah tak pasai2 kena sembur ngan aku.. tapi ini lah budak lelaki kan.. homework tiru.. time prep tidoq.. takpun kacau orang.. kan?? betoi dak ?? bek ampa ngaku lekaih.. toksah dok senyum sorang2 depan lappy.. haha >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Nak cenderahati from Japan tak ??? ::


Assalamualaikum.. >.<

.....

aku ada satu teka teki untuk korang semua.. teka tekinya berbunyi begini..

" Kenapa penggali kubur tak pakai spenda ?? "

ini soalan teka teki budak tadika ni.. kalau ampa rasa ampa hebat berbanding budak tadika silalah jawab !! teka teki ni gila2 sket tapi jawapan dia logik.. haha >.<

aku ada cenderahati untuk orang pertama yang dapat jawab teka teki ni tepat dengan sekali tekaan sahaja.. ok?? sila tinggalkan jawapan anda di ruangan komen.. 

teka teki ni akan ditutup bila ada seorang yang dapat jawab teka teki ni dengan betul.. ada faham ?? kih3

satu sahaja cenderahati disediakan.. so siapa cepat dia dapat !! 

sekian harap maklum.. 

.....

penah dengar tak lagu Freedom..
lagu from Maher Zain ?? ya.. aku tau lagu ni dah agak lama..
tapi lagu ni asyik menjadi tatapan gegendang telingaku saban hari..
aku suka sangat.. ntah kenapa.. jom layan !!



p/s : saja aku nak menceriakan sket blog seposen aku ni.. dan aku bergembira untuk membaca jawapan yang macam2 dari korang semua.. so selamat mencuba !! >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Wordless Wednesday #4 Suka menanti ::

Assalamualaikum >.<


tak sabar !! >.<

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, July 26, 2011

:: Counting the day ::


Assalamualaikum..

ya.. aku tengah menghitung hari ni..
tak sabar rasanya nak menjejakkan kaki di KLIA..

otak aku memang dah ada kat rumah dah ni..
jasad je tertinggal kat jepun lagi ni.. >.<

ohh.. aku harap adik aku tak perasan segala status kt fb..
nak kasik suprise kat family..

" hang balik tak raya ? "

" tak.. "

memang betul la aku jawab kan ??
aku balik time puasa je.. raya tak.. kih3 >.<

time to sleep.. esok ade kelas pagi.. 
nite semua.. oyasumi >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Kenapa puasa ? ::


Assalamualaikum.. >.<

perbualan aku dan seorang member jepun semasa membuat eksperimen..

" apa plan kau summer holiday ni ? "

" aku balik m'sia.. nak berpuasa sama-sama dengan family.. "

" puasa tak boleh makan kan ?? minum boleh tak ? "

" makan pun tak boleh.. minum pun tak boleh.. "

" satu hari ?? "

" tak.. start cerah sampai gelap balik.. "

" berapa hari kena puasa ? "

" sebulan.. "

" hebat !! tak lapar ke ? "

" tak.. dah biasa sejak kecik lagi.. "

" kenapa puasa ? "

" nak rehatkan badan setelah setahun bekerja.. "

" ooo.. " sambil menganggukkan kepala..

" kalau aku pergi M'sia, aku kena puasa jugak la ?? " sengal betullah mamat ni.. aku cepuk kang.. haha >.<

aku bagi jawapan seringkas mungkin supaya dia senang faham..
dan dapat terima jawapan aku secara logiknya..
aku agak dia dapat terima jawapan aku..

tolak hari ni lagi 5 hari Ramadhan bakal menjelma..
excited nak balik M'sia.. nak berbuka dengan family..
rindu kuih dan masakan mak yang sedap-sedap..

semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua.. ('',)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, July 25, 2011

:: Mencuakkan !! ::


Assalamualaikum..

ohh sungguh cuak..
semalam.. lebih kurang pukul 3.50 pagi..
tika aku sedang lena dibuai mimpi-mimpi indah..
tiba-tiba terasa gegar yang amat kuat dan agak lama...

pantas aku melompat bangun dari katil..
tangan dengan pantasnya mencapai seluar lalu disarungkan ke kaki..
terus menilau buka lampu dan capai tudung..
pintu bilik dibuka.. 
kelihatan budak vietnam di sebelah bilik aku berdiri kaku dihadapan pintu dengan muka yang cuak campur mamai..

gempa bumi kembali mengamuk sejak akhir-akhir ni..
gegaran sekuat 5.0 dengan magnitud 6.2 pada jam 3.50 am..
memang cuak >.<

lagi 6 hari aku bakal jejakkan kaki ke M'sia..
harap gempa bumi boleh tenang buat sementara waktu ni.. huhu


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: The Wedding ::


Assalamualaikum..(",)






tahniah dan selamat pengantin baru !!..

mesti korang tertanya2 kan.. wedding sape ni ??
ohh.. actually pengantin lelaki adalah adik kepada ex-bf aku..
aku tolong editkan gambar je.. aku takde la expert sangat bab edit2 gambar ni..
tapi dah orang minta tolong.. aku tolong setakat yang mampu je la..

edit gambar pun salah satu hobi aku time boring-boring..
mana aku belajar ?.. tanya orang dan jugak dari pemerhatian aku.. hehe

dah bosan layan drama korea edit2 gambar..
bosan edit gambar main masak-masak..
lepas masak kasi org makan sampai gemuk.. last-last aku jugak yg slim.. haha >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Kimono ::

Assalamualaikum..

kalau kita pakai baju kurung.. orang jepun pakai kimono..
nampak cute je kan pakai kimono.. tapi susah nak pakai tau.. and take time.. takleh pakai sendiri.. kena org tolong pakaikan.. pakai kimono xleh nak jalan lelaju.. kena susun atur langkah ayu-ayu kalau taknak gigi rongak cium lantai.. baju kurung ?? saruk je kan.. mudah dan selesa..

ada banyak jenis kimono ni.. selalunya dipakai time formal occasion dan jugak wedding..


ini typical kimono untuk lelaki.. tak banyak sangat pilihan warna.. selalunya ada warna biru, hitam, brown, grey dan putih.. lelaki punya kimono plain je..


ini pulak kimono untuk wanita.. wanita punya kimono meriah sket.. ada macam corak dan pilihan warna.. typical corak adalah bunga sakura lah.. >.< 
fashion wanita tak lengkap lah tanpa accecories kan.. macam2 ade.. antaranya ialah macam kt gambar bawah ni..


comel kan ?? accecories kt kepala dia tuh..

aku blom penah try pakai lagi.. one day aku akan try jugak..! dan semestinya nak bergambar sambil menggayakan kimono kan..!  hehe >.<


untuk kanak-kanak pun ada.. comel kan ??..

kanak-kanak perempuan akan pakai kimono pada 3 March untuk pergi temple.. manakala kanak-kanak laki pulak pakai pada 5 May.. ni kira macam adat resam diorang lah.. 

aku pun tak pasti ape tujuannya.. tapi aku rasa mak bapak depa bawak pi doa tak mau bagi budak-budak tu keras kepala kot bila besar nanti.. hahahh >.< memandai je aku kan..

tu je lah serba sikit pasal kimono.. nak cite panjang2 aku pun bukan tau sangat.. lain la kalau aku orang jepun kan.. kalau korang nak tau lebih2 search sendiri je la.. kuang3.. >.< burok beno perangai.. dah2.. aku stop sini.. wink2 !! >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, July 24, 2011

:: I.K.E.A_Japan ::

Assalamualaikum.. (",)

senyum la sket di hari-hari minggu ni.. baru manis ang ang gitu.. hahahh

dulu-dulu aku memang minat sangat nak jadi interior designer..
dari kecik-kecik lagi aku suka nak menghias-hias rumah segala..
tapi aku tak tau macam mana aku tercampak kedalam dunia kejuruteraan ni..
pape pun minat aku tak terkubur macam tu je.. cewahh

antara tempat-tempat yang aku suka untuk berwindow shopping ialah

bahagian INETRIOR DESIGN .. macam IKEA ke..

rumah aku nanti aku nak design sendiri !!.. so sekarang ni aku suka la usha-usha mencari idea..
dan semalam aku sempat la usha dekat LOFT.. salah satu gedung famous dekat jepun ni.. so jom kita layan gambar okeh  >.<





perjalanan aku semalam bermula dari sini >.<
dia macam Petaling Street la jugak.. sepanjang jalan tu ada macam2 kedai yang menjual pelbagai barang..



ohh masa dok jalan-jalan tu terserempak dengan sekumpulan kanak-kanak tengah buat persembahan.. so aku pun stop la tengok kejap..


nest destination !! LOFT a.k.a IKEA Japan..!


tudiaaa.. dia mai dah.. kih3.. jom kita tengok apa ada kat dalam LOFT ni..


cantik kan rak buku ni.. kat Malaysia ade tak mcm ni ?? aku rasa tak penah jumpa lagi..


rak buku ini pun aku berkenan jugak.. kreatif sungguh orang jepun ni kan..


rak bulat ni pun comel..! aku memang berkenan warna putih ni.. >.<


hahh macam pokok krismas dah.. cantik jugak ni pun..!!


tempat letak payung.. comel sungguh !!


cantik kan sofa ni.. nampak macam santai gitu..


abaikan posing gedik ini.. kih3 >.<


ohh aku sangat suka sudut ni.. corak kat dinding tu memang cantik tertarik !!.. tambah plak rak kayu dgn jam kayu memang sesuai.. nak cat dinding ruang tamu macam ni jugak la kat umah nanti.. boleh ?? hihi


gedik lagi >.<


ini pun cantik.. tambah dengan daun-daun dalam pasu lagi.. lebih berseri-seri..

incik bf.. sila take note ya.. ini adalah pesanan khas diterbangkan jauh dari incik gepren.. saya nak beli perabot-perabot cantik macam kat atas ni.. kih3.. >.< abeh la terlondeh seluar incik bf.. kih3

tu je lah aku nak share kali ni ni.. till then.. >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Beware !! :

Assalamualaikum..

alhamdullilah.. dengan bantuan incik bf dan member2, aku dah dapat kembali skype aku..
thanks sangat2 kepada mereka.. dan thanks jugak untuk yg komen bagi idea kat aku semalam.. ^^

aku agak skype aku dihacked oleh orang indon..
sebabnya dekat history call naik no indon berderet.. 
bukan main seronok lagi dia gayut.. kol orang kat indon sana sini..
takpe.. hari ni hari kau.. esok2 ko kena rompak baru padan muka..

aku try jugak kol balik no2 yang ada dlm history call tu tp xberjawab.. takut gamaknye..

sebagai langkah keselamatan aku dah tukar apa2 yang patut..
kat sini aku nak pesan jugak kat korang semua.. selalu2 la tukar korang punya password..

aku degil.. incik bf dah banyak kali ingatkan aku sebelum ni..
tapi aku tak juga tukar2 password segala.. dah kena baru kelam kabut..
hamik aku !! lepas ni kena dengar cakap takleh degil2 lagi.. huhu


p/s : awak.. sorry ye semalam.. sy tahu awk mesti maafkan sy kan?.. hehe =) larikkkkkk!!..


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Saturday, July 23, 2011

:: Kena hacked !! bengang sgt2 !! ::

Assalamualaikum..

huhu.. aku benci !! benci !! benci !! bengang sangat2 !!
skype aku kena hacked..!! pastu dengan senang lenangnya dia topup pakai credit card aku..
aku dah tak tau nak buat macam mana.. aku takleh nak sign in pun skype aku..
aku tak leh nak buat apa2 pun.

member aku try kol skype aku.. ringing mcm biasa je tp tak dijawab..
maknanya ada orang tengah guna skype aku..

sapa pandai nak hack account skype ??? help me please.. >.<


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Harta karun ::


Assalamualaikum.. (",)

apa ada pada harga ?? yang penting aku suka dan memuaskan hati aku..
so jom tengok antara harta2 yang aku ada.. hihi


kamera ni aku beli 3 tahun lepas.. masa aku mula2 sampai Jepun.. 
niat di hati nak angkat DSLR.. tapi memandangkan aku malas nak usung kamera gedabak so ini lah yang menjadi pilihan hati.. kualiti mmg OK !! made in Japan lagi..!


phone kesayangan yang sangat berjasa !!.. dengan adanya phone ni la aku bleh merantau merayap seluruh pelusuk Jepun sorang2.. aku cek jadual train.. macam mana nak pergi suatu tempat.. dan berpandukan GPS aku redah merayap kat negara matahari terbit ni..


lappy ku !! lappy ni adalah gajet pertama aku beli guna duit sendiri..! so aku syg dia sangat2..
dgn lappy ni la aku bleh webcam dgn family dan jugak incik bf.. hihi ^^


actually jam ni couple set.. satu lagi ada pada ex aku.. ini pun aku beli kat sini setelah 3 tahun aku tak tukar jam.. hihi ^^


antara banyak2 handbag.. ni yang paling aku sayang..! 


boots from GAP.. ni beli masa kat tokyo..boots ni pakai time winter.. rasa seronok je sebab bulu2 tu memanaskan kaki aku so takla rasa sejuk sangat.. =) 
tapi boots ni kalau pakai kat Malaysia aku rasa berasap kot kaki.. haha ^^


aku penah berlari pakai boots ni sebab nak kejar last train.. hebat tak lari pakai heels?? haha


ni aku beli kat Malaysia.. tiap kali balik M'sia mesti aku beli kasut baru.. sebabnya dari sini aku pakai boots.. so takkan nak jalan2 kat mesia pakai boots kot ?? panas2 pakai boots?.. xkuasa aku.. hahahh =)

tu je la kot.. banyak lagi harta karun aku.. tak larat nak punggah semua..

hari ni aku nak keluar jalan2.. nak usha2 gajet.. maklum la bila aku nak balik mesti ramai yang suruh survey harga itu ini.. kamera la.. ps3 la.. so hari ni aku nak gi cuci mata usha gajet2.. dan shopping ape yang patut sebelum aku balik M'sia next wekk !!! yeahhh (",)

ape pulak harta kesayangan korang ye ??



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Friday, July 22, 2011

:: Bisikan syaitan !! ::


Assalamualaikum..

sakit hati aku dengar.. tindakan yang agak melampau.. nak denda pun agak2 la.. kesalahan sekecil semut tapi denda tak mau2.. nak lanyak sampai mati baru puas hati gamaknya.. tak pun tengah naik angin pastu lepas kemarahan pada orang yang tak sepatutnya.. manusia2.. bawak2 lah bersabar.. ikut hati binasa.. bisikan syaitan semua tu.. 

.....

entry ni special untuk incik bf..

.....

sepanjang 4 tahun perkenalan kita.. tadi pertama kali saya dengar suara awak tak bersemangat dan tak ceria macam selalu.. hurmm saya risau awak.. awak bersabar ye wak.. saya tahu ape yang awak rasa tu sangat menyakitkan.. tapi saya yakin awak kuat..

tak lama dah awak nak kena lanyak.. tinggal beberapa bulan je lagi.. so awak bersabar k.. saya selalu doakan yang terbaik buat awak.. saya selalu doa semoga awak sihat selalu.. ape2 pun awak ingat tau.. saya selalu ada untuk bagi sokongan kat awak..

.....


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Thursday, July 21, 2011

:: Aja-aja fighting !! ::


Assalamualaikum..


tak penah gaduh dalam perhubungan ?? tipu lah.. aci kerat jari..
gaduh-gaduh sket dalam perhubungan tu biasa la.. gaduh-gaduh manja je tu.. 

bagi aku perlu jugak gaduh sekali sekala..
sayang macam mana pun mesti ada punya sket rasa tak puas hati kan.. rasa tak suka bila si dia buat something.. atau rasa tak selesa dengan apa-apa tindakan si dia..

kalau kau tak penah nak suarakan.. bermakna kau tak jujur dalam perhubungan.. 
pendam.. pendam.. dan pendam.. skali meletus tu yang bercerai talak sepuloh tu..

makwe nak tegur pakwe kena ada "tektik" .. al maklum la dah namanya lelaki egonya tinggi..
dato' Fadzilah Kamsah kata

" sepuloh kali belai satu kali komplen.. "

itu "tektik" nak tegur pakwe korang supaya dia tak rasa tercabar keegoannya..

pakwe pulak kalau nak tegur makwe jangan la cakap tengking2.. slow talk.. puji sikit dah cukup sebab pompuan ni pantang dipuji.. contohnya..

" cantiknya ayang.. ni yang buat abg cair ni.. tapi kan ayang lagi cantik kalau berbaju kurung.. lagi ayu buah hati abg ni.. "

sambil tu bagi senyuman macho sedaih.. mesti makwe sengeh tak mau2..
haa macam tu caranya.. baru la makwe tak tarik muncung enam belas.. tak perlu nak puji sampai ke langit.. cukup sekadar sekali pujian dengan nada suara yang rendah.. pasni mesti tiap kali dating baju kurung je.. kih3

.....

p/s : aku kan.. salu puji incik bf dalam hati je.. plg kuat pun puji dlm msg je.. nak puji depan2 segan pulak.. hihi .. kalau nak tegur aku buat r suara manja2 sket.. kih3.. alamakkkk.. harap2 incik bf baca tak abes.. kih3 =)

.....

lagi satu.. gambar kartun kat atas tu adalah gambar dari couple-tee kitorang.. comel kan ??
sape2 rasa berminat boleh order dan pilih design kat << sini >>
nak tulis nama korang ngn pasangan pun boleh.. ^^


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Kenangan itu ::


Assalamualaikum.. (",)


korang rasa ini potrait aku ke adik aku ??
ce teka ce teka.. hihi 

ishh.. aku nak suruh korang teka tapi aku tak sabo nak cakap kat korang..
ni adalah lukisan potrait aku yang pertama tau..
bukan aku yang lukis la tapi.. 

ini adalah hasil lukisan ex-bf aku..
celah mana dia lukis aku pun tak tau..
tapi aku rasa sangat2 terharu + gembira..
sebab sebelum ni takde sape penah lukis gambar potrait aku..

walaupun aku dah jarang contact ngn dia..
aku nak ucap terima kasih untuk lukisan ni..

memang kitorang dah clash.. tapi aku tak penah nak buang semua barang2 yang penah dia bagi..
sebab itu semua adalah kenangan.. 

tak berbaloi kalau putusnya sebuah persahabatan gara2 putus cinta..
aku harap dia akan jumpa teman hidup yang terbaik..
aku doakan semoga dia berjaya dalam setiap bidang yang diceburi..



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Wednesday, July 20, 2011

:: Tahukah anda #1 ?? ::


Assalamualaikum.. (",)

.....

Tahukah anda ??

Jika anda menjerit selama lapan tahun, tujuh bulan dan enam hari
anda boleh menghasilkan tenaga yang cukup untuk memanaskan secawan kopi ..

.....

betul tak betul wallahualam.. 
tapi aku rasa kelakar pulak.. 
mau terkeluar anak tekak kalau menjerit nonstop.. silap2 bisu terus.. 
tapi kalau anda mahu tau sejauh mana kebenaran fakta ini, silalah mencuba ya !! haha 

.....

Tahukah anda ??

Kamera paling awal dicipta memerlukan seseorang beraksi selama lapan jam didepan kamera itu sebelum gambar dapat dirakamkan 

.....

8 jam tu.. sempat layan drama korea 5,6 episod dulu.. adoii siapa la sanggup tunggu 8 jam semata-mata nak tangkap gambar ni ?? hahaha

sumber : SiNi

.....


kamera pertama (abad ke 16) - kamera obscura (kamar gelap) ditemukan di Italia.. kamera ini tidak dapat merakamkan gambar.. dari sini lah terhasilnya kamera canggih segala yang korang guna tu..

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Wordless Wednesday #3 Flying ::

Assalamualaikum.. (",)


tak sabo !!! menghitung hari.. ^^



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tuesday, July 19, 2011

:: Resepi Cik Ten10 _ Tilapia ::

Assalamualaikum..

tadi barang2 yang aku order on9 dah sampai..

dah lama ngidam nak makan ikan tilapia.. so sampai je terus masak !!

ini lah dinner aku malam ni..

Ikan Tilapia versi campak Cik TeN10..


.....

bahan-bahan untuk di blend :

Cili kering 
bawang besar
bawang putih

.....

cara-cara memasak :

1. lumurkan ikan dengan garam kunyit.. goreng sampai masak..

2. panaskan minyak.. tumis bahan2 blend hingga naik bau..

3. masukkan sos tiram + sos cili

4. garam dan gula secukup rasa..

.....

actually aku nak masak sweet sour.. tapi tak cukup bahan.. so campak mana yang ade je lah.. simple kan ??

selamat mencuba !! (",)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Pelangi indah ::

Assalamualaikum..


korang ingat tak aku penah cite aku gi << akita >> beberapa minggu lepas ??

result baru je keluar 40 minit yang lalu..

keputusannya.. alhamdulillah.. (",)



aku 604..yang aku bulat tu semua member2 aku..student Malaysia.. 
tahun depan aku ade geng la nak gi kelas.. semangat sket nk belajar !! yeayyy !!
lepas ni dah kena cari rumah kat akita pulak..

thanks kepada semua yang wish untuk aku hari tu.. 
sayang korang ketat2.. (",)


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Monday, July 18, 2011

:: Me Myself and I ::

Assalamualaikum..

ermm.. pejam celik pejam celik dah nak masuk bulan 8 dah..
rasa macam baru je kita melangkah ke tahun 2011 kan.. haiii cepatnya masa berlalu..
lagi dua minggu kita bakal menyambut bulan Ramadhan..

sebagai persediaan untuk menyambut Ramadhan tahun ini..
aku tengah berusaha mencari buah kurma ni haa..
aku usha dekat on9 shop yang selalu aku beli makanan halal tu tapi tak jumpa pulak..
kalau takde jugak terpaksa la susahkan sape2 untuk poskan..

sedih laa.. tak dapat nak menyambut Ramadhan bersama keluarga tahun ni..
lagi sedih bila dengar takbir raya sorang2 kat bilik nanti..
ini la nasib bila study jauh2.. takpe la.. berkorban skali skala kan.. (",)

alamak.. sebenarnya aku nak share benda lain.. tapi tercerita pasal lain pulak dah..
yang betulnya aku nak tunjuk video ni kat korang semua..

video

maaflah ye.. sampai senget kepala korang.. haha
aku tak tahu cane nak rotate.. aku kuno sket bab2 video ni..

gara-gara seronok bersembang time tu..
aku sampai terlanggar kon oren yg tersusun kat tepi jalan.. haihhh malu2..! haha

terima kasih kepada watak sampingan dalam video ni iaitu aimi dan syidah..
kalau korang rasa korang hebat.. ce teka mana satu aku dalam video tu??



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

:: Key of my blog ::

Assalamualaikum..

tengok ini..


" kisah - kisah curang " ???

adoiii.. ada jugak orang dok korek cari kisah curang kat sini.. haha :D
ni mesti nak cari tips tak mau bg kantoi skandal ni.. haha maap lah.. aku tak expert bab2 macam tu ekk.. haha ^^


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sunday, July 17, 2011

:: Apa pun tak boleh !! ::


Assalamualaikum..

semalam aku keluar ke Sendai..
ada festival gabungan 6 negeri di sebelah utara Jepun.. 
festival ini diadakan buat pertama kalinya sempena untuk menaikkan semangat rakyat Jepun setelah dilanda bencana Tsunami dan gempa bumi pada Mac lalu..

ada pertunjukan.. perarakan.. dan macam2 lagi..
aku pergi dgn niat untuk melihat pertunjukan segala.. tapi sebaliknya yang berlaku.. langsung tak dapat tengok ape2.. apa pun tak boleh..!

sebabnya... lihat ini..

video

aku terperangkap dlm lubuk manusia.. berhimpit-himpit.. 
ada la dekat sejam terlekat kat situ.. 4,5 orang jugak pengsan masa tengah berasak-asak tu.. yang baru nak datang yang dah nak balik.. 

daripada pemerhatian aku.. yang kuat menolak dan mencelah adalah golongan mak cik - mak cik tua.. susah jugak kan kalau dah terlebih sihat ni.. dia kira nak tolak orang ja.. 

aku sempat snap gambar orang tengah bersesak-sesak je.. so layan je la ea..










bila dah terlepas dari sesak.. sume serbu convenience store terdekat..line up untuk beli air..


masa on the way nak gi aku terjumpa watermelon..
mahal tak mahal.. sebiji 1500 yen = RM 57 !! telan air liur je la.. haha



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...